• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SL): Delfini odigrali za publiku

Srbija deklasirala Rumuniju u 5. kolu Svjetske lige. Četiri gola Prlainovića, po tri Filipovića, Pijetlovića i Mitrovića.

 VATERPOLO (SL): Delfini odigrali za publiku Izvor: MONDO

Lijepo veče na Tašmajdanu. Svjetski vaterpolo prvaci još jednom su pokazali snagu u Svjetskoj ligi.

Srbija - Rumunija 18:5 (5:1, 4:2, 5:1, 4:1) u 5. Kolu Grupe C kvalifikacija za završni turnir Svjetske lige. Peta utakmica i peta pobjeda "delfina" u ovom takmičenju. Umalo da bude ponovljen onaj ubjedljiv trijumf u 1. kolu protiv Turaka u Nišu, kada je bilo 19:5.

Sve je bilo u svečarskom tonu na Tašmajdanu. Dan vaterpola obilježen je najprije uručivanjem poklona reprezentativcima koji su upisali "okrugle" brojke u nacionalnom timu (Vanja Udovičić 200. Meč, Slobodan Soro, Duško Pijetlović, Andrija Prlainović i Filip Filipović po 100.), a potom i sjajnom igrom i visokom pobjedom nad Rumunima.

U bazenu očekivana slika. Prava goleada srpskog tima, koji je odigrao briljantno u većem dijelu meča, pogotovo na početku kada je sjajno funkcionisao napad sa igračem više (u prvoj četvrtini četiri gola iz četiri napada), a odbrana je po običaju bila baš onakva kakva treba.

Bilo je i lijepih i atraktivnih poteza, a možda i najljepšu akciju izveli su u trećoj četvrtini centri Slobodan Nikić i Duško Pijetlović, koji je poslije dodavanja kolege sidraša po treći put pogodio mrežu Rumuna.

Rumuni su znali da u Beograd dolaze na "sigurnu smrt". Pobjeda u ovom meču za njih je bila misaona imenica, ali su imali namjeru da izbore što povoljniji rezultat kako bi u krugu sa Špancima nekako izborili drugo mjesto u grupi. Nisu uspjeli...

SRBIJA: Andrija Prlainović četiri gola, Duško Pijetlović, Filip Filipović i Stefan Mitrović po tri, Vanja Udovičić dva, po jedan Slobodan Nikić, Milan Aleksić i Slavko Gak.

RUMUNIJA: Nikolae Đakonu, Kozmin Radu, Andrej Busila, Kalman Kadar i Ramiro Đorđesku po jedan.

IGRAČ VIŠE: Srbija 5/5, Rumunija 1/7.

PETERCI: Srbija 1/1.

Srbija je već učesnik završnog turnira Svjetske lige, ne samo zato što je prva u Grupi C, već i zato što će biti njegov domaćin. Finalni turnir ovog takmičenja biće održan u Nišu od 12. do 18. jula.

Iz Grupe A učesnici završnog turnira Svjetske lige biće Italija i Crna Gora, a iz Grupe B Evrozone kvalifikacija Hrvatska i Grčka ili Rusija.

Iz Grupe C, osim Srbije, najvjerovatnije će u Niš doći svjetski vicešampion Španija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC