• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Đoković ispao, za njim i Viktor

Ivan Ljubičić sa 2:0 u setovima pobijedio Novaka Đokovića i eliminisao ga sa turnira u Indijan Velsu. Ispao i Trociki.

 INDIJAN VELS: Đoković ispao, za njim i Viktor Izvor: MONDO

Srbija više nema predstavnika u muškom singlu na Indijan Velsu. Novak Đoković zaustavljen je na turniru u osmini finala, a potom je istu sudbinu doživio i Viktor Trociki!

Malo ko je očekivao da će Đoković ispasti u ovoj rundi takmičenja i to od veterana Ivana Ljubičića, koji ponovo "igra kao mladić".

Hrvatski teniser je dobio Đokovića sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3) i tako je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza u njihovim međusobnim duelima.

Đoković je bolje počeo meč, napravio je prvi brejk, ali je Ljubičić uzvratio da bi odličnim servisom dobio prvi set. Imao je Đoković šansu kod 4:3 u prvom setu, imao je servis, ali se hrvatski teniser izvukao.

Ljubičić je u drugom setu pokazao da je u sjajnoj formi. Potpuno je kontrolisao igru, servis ga je služio i izgledao je vrlo sigurno.

Nekada treći teniser svijeta, a sada 26. na ATP listi odlično je igrao u drugom setu, vrlo brzo je došao do brejk prednosti, a Đoković je imao posljednju šansu da se vrati u meč prilikom servisa Ljubičića za pobjedu, ali nije uspio.

Ovo je treći poraz Đokovića u ovoj godini (ima 13 pobeda) i ujedno prvi poslije serije od devet trijumfa.

Đokoviću i Ljubičiću, inače velikim prijateljima, ovo je bio sedmi međusobni duel i tek druga pobjeda hrvatskog tenisera. Prethodno ga je dobio 2006. godine u Zagrebu.

"Imao sam nekoliko nesrećnih poraza od Đokovića, od kojih je najveći onaj na US Openu prošle godine kada sam osvojio samo sedam gemova, ali sada sam ih osvetio i srećan sam što sam ga napokon pobijedio", rekao je odmah poslije meča Ljubičić, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Huana Monaka.

Viktor Troicki poražen je od Čeha Tomaša Berdiha ekspresno - 1:6, 3:6, za samo jedan sat i 10 minuta igre.

Berdih je odigrao sjajan meč i podsjetio je na dane kada je bio među prvih deset teniserana svijetu. Meč je bio sličan njihovom prvom duelu, s tim što su sada imali obrnute uloge.

Viktor je dominirao u meču prošle godine, kada je deklasirao Čeha (6:3, 6:1), a sada je Berdih (25. Na svijetu) "isprašio" srpskog tenisera i vratio mu istom merom.

Berdih je u prethodnom kolu protiv Španca Fernanda Verdaska pokazao da je u dobroj formi, dok je Viktor imao i sreću i nesreću na Indijan Velsu. Odigrao je samo jedan gem (predao mu Urugvajac Pablo Kuevas poslije samo pet minuta), a Rus Nikolaj Davidenko mu je predao bez borbe.

To je očigledno poremetilo Troickog, koji kao da nije ni postojao u meču protiv Berdiha.

Čeh je držao sve konce igre u svojim rukama, a Troicki je srljao iz greške u grešku. Poslije samo pola sata igre Berdih je dobio prvi set. U drugom je Troicki pružio nešto jači otpor, ali se videlo da ne može da ugrozi siguran trijumf protivnika.

Berdih će u četvrtfinalu igrati protiv Rafaela Nadala koji je sa 2:1 u setovima pobijedio Džona Iznera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC