• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Jelena otpisala i Klejbanovu!

Najbolja srpska teniserka stigla do četvrtog trijumfa u kalifornijskoj pustinji - 6:4, 6:4 protiv Alise Klejbanove, za zasluženo mjesto u polufinalu.

 INDIJAN VELS: Jelena otpisala i Klejbanovu! Izvor: MONDO

Jelena Janković u četvrtak je prešla još jednu prepreku na putu ka svojoj prvoj tituli u 2010. godini.

Ona je u četvrtfinalu turnira Premijer kategorije u Indijan Velsu savladala Ruskinju Alisu Klejbanovu - 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Džej Džej (šesti nosilac) poslije još jedne dobre partije mirno očekuje ime protivnice u polufinalnom okršaju. To će biti Australijanka Samanta Stosur (8) ili Španjolka Marija Martinez Sančez (28).

Prvi polufinalni par već je poznat i čine ga Karoline Voznijački (2, Danska) i Agnješka Radvanska (5, Poljska).

Meč Janković - Klejbanova trajao je sat i 42 minuta. Obe teniserke su imale po šest prilika za brejk, od kojih je Jelena iskoristila tri, a Ruskinja samo jednu.

Za pobjedu u prvom setu bio joj je dovoljan brejk u trećem gemu. Povela je sa 2:1 i 3:1, Klejbanova je u tri navrata stizala na korak do izjednačenja, ali nije uspjevala da se vrati.

U gemu u kojem je servirala za set, Džej Džej je sa dvije dvostruke greške dala protivnici posljednju šansu (30:40), ali se sa tri dobra poena zaredom izvukla i napravila prvi veliki korak ka plasmanu u polufinale.

Klejbanova je dosta dugo bila uvjerljiva u svojim servis-gemovima, a kada je konačno "brejknula" Jelenu i povela sa 4:2 u drugom setu, izgledalo je da je treći set neizbježan. Bio je to potpuno pogrešan utisak!

Jankovićeva je od tog trenutka preuzela sve konce igre u svoje ruke, robustnu Ruskinju odjednom je izdao servis i to je bio ključni razlog što je doživjela brz poraz.

Jelena je po velikoj vrućini vezala čak četiri gema i počela da slavi... Istu protivnicu prošlog mjeseca je pobjedila u Fed kup meču Srbija - Rusija, kada je poslije 4:6 i 1:4 dobila čak 11 gemova uzastopno!

Ovim je Džej Džej izjednačila svoj najbolji rezultat na osam nastupa u Indijan Velsu.

Prije dvije godine eliminisana je u polufinalu od Ane Ivanović, a pošto je prošle godine pala na samom startu (od Ruskinje Pavljučenkove), srpska teniserka već je obezbjedila skoro 450 bodova.

Ako na tome ostane, neće napredovati sa devete pozicije na WTA listi, ali će uhvatiti izgubljeni priključak sa vodećima. Sve igračice iz vrha, osim osmoplasirane Radvanske, imaju prednost od najmanje hiljadu bodova.

Nagradni fond turnira iznosi 4.500.000 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC