• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Tako je Jelena!

Jelena Janković vrlo brzo "slistila" Samantu Stosur i plasirala se u finale turnira u Indijan Velsu. Blizu je svoje 12. titule u karijeri.

 INDIJAN VELS: Tako je Jelena! Izvor: MONDO

Prije tri dana Jelena Janković je bila na ivici eliminacije sa turnira u Indijan Velsu. Tada je "preživjela" meč protiv Italijanke Sare Erani.

Tri dana kasnije Jelena Janković je odigrala odlično protiv Australijanke Samante Stosur i pobjedom od 2:0 (6:2 i 6:4) plasirala se u svoje prvo ovogodišnje finale (posljednje finale na jednom od turnira igrala je u oktobru u Tokiju).

Poslije trijumfa nad Alisom Klejbanovom u četvrtfinalu ovog turnira, Jelena je izjavila da joj se iz meča u meč vraća samopouzdanje i da osjeća da joj igra postaje sve bolja. Upravo to se i osjetilo u meču protiv Samante Stosur.

Peti gem prvog seta bio je ključan. Jelena je imala četiri brejk lopte, dugo je Australijanka odolijevala, ali petu loptu nije mogla da spasi. Srpkinja je tada počela da igra vrlo sigurno, njen omiljeni bekhend udarac ju je služio i vrlo brzo je stigla do 6:2.

I početak drugog seta pripao je srpskoj teniserki. Jelena je odmah oduzela servis protivnici, ali je Samanta Stosur potom "stala na noge" i uspjela da vrati brejk i potom povede sa 2:1 u gemovima. Džej Džej je potom sjajno servirala i brzo izjednačila na 2:2.

Ponovila se potom slika iz prvog seta. Upravo u petom gemu, Jelena pravi novi bejk i opet dolazi do prednosti. Održavala je Jelena prednost od 5:4 i servirala za meč. U jednom trenutku je prepustila inicijativu protivnici, koja je došla do tri brejk lopte. Ipak, srpska teniserka se izvukla i došla do meč lopte koju odmah koristi.

Samanta Stosur nema za čim da žali, namjerila se na bolju. Australijanka je ove sezone dva puta ispala u prvom kolu (Sidnej i Dubai), a na prvom Gren slem turniru sezone u Melburnu dogurala je do osmine finala.

Do polufinala Indijan Velsa, 25-godišnja Samanta Stosur je došla bez izgubljenog seta, tako da ova pobjeda Jelene dobija na još većem značaju.

Australijanka će na novoj WTA listi ući među prvih deset teniserki na svijetu (turnir je počela kao 11. na svijetu). Samanta Stosur će biti prva australijska teniserka koja je ušla među deset najboljih još od Ališe Molik kojoj je to uspjelo juna 2005. godine.

Jelena Janković je ostala nerješiva enigma za Samantu Stosur. Bio im je ovo treći meč i treća pobjeda srpske teniserke (2006. godine u Los Anđelesu bilo je 6:4, 6:1, a 2007. u Sidneju Jelena je pobijedila sa 6:2, 7:6).

Deveta teniserka svijeta došla je do finala sa samo jednim izgubljenim setom. Zato na kraju meča i onaj njen poznati osmijeh.

"Fokusirala sam se na retern i mislim da sam to dobro radila. Samanta je odlična teniserka", rekla je Jelena odmah poslije meča, a upitana kako će "ubiti" slobodan dan pred finale, uz osmijeh je odgovorila: "Idem sa mamom u šoping".

U drugom polufinalu igraju Karolina Voznijacki (Danska) i Agnješka Radvanska (Poljska).

Finale je u nedelju u 19.30 časova. Da li će Jelena uspjeti da osvoji 12. titulu u karijeri?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC