• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Neko će uzeti prvu titulu, Ljubo ili Rodik

Prvi put u svojim karijerama, a trofejne su, Ivan Ljubičić i Endi Rodik igraće u finalu "petog gren slema", Masters turnira u Indijan Velsu.

 INDIJAN VELS: Neko će uzeti prvu titulu, Ljubo ili Rodik Izvor: MONDO

Ljubičić će u 32. godini dobiti novu priliku da konačno osvoji neki Masters, a gotovo je nevjerovatno da kao osvajač Dejvis kupa i nekad treći teniser svijeta, nikad nije uspio da osvoji turnir iz kategorije ispod gren slema.

To Rodiku nije pošlo za rukom još od Sinsinatija 2006. godine...

Ove nedelje izvanredni Ljubičić potvrdio je odličnu formu, a posljednja u nizu Ljubinih "žrtava" u kalifornijskoj pustinji je, ni manje-ni više, treći teniser svijeta Rafael Nadal. S obzirom na to kako igra u posljednje vrijeme, može se reći da hrvatski teniser proživljava drugu tenisku mladost!

Dva časa i 35 minuta bio je dug njegov boj sa braniocem titule. Došlo se do taj-brejka trećeg seta, a u njemu je Banjalučanin "raznio" Nadala - 2:1 (3:6, 6:4, 7:6 (7-1)).

Nije izgledalo da će nekada treći teniser svijeta dobiti aktuelnog trećeg na ATP listi. Nadal je krenuo sigurno i mirno, dobio je prvi set, odlučno je počeo i u drugom, za Ljubičića je sve izgledalo izgubljeno...

Ali, preokret se dogodio u drugom setu pri rezultatu 4:3 za Španca, kada je Nadal imao tri vezane brejk lopte za 5:3 i vjerovatno laganu egzekuciju u narednom gemu na svoj servis, za set, meč i novo finale.

Nije iskoristio nijednu, Ljubo se vratio u meč, dobio set i podigao samopouzdanje.

U trećem setu obojica su imali po jedan brejk i potom su dogurali do taj-brejka, u kojem je Ljubičič bio vrlo hrabar, takoreći maestralan.

Ovo je bio njihov sedmi međusobni duel i sada je 5:2 za Nadala.

Ljubičić je potom čekao vijesti o protivniku u finalu i dočekao je Endija Rodika, sa kojim ima skor 7-3 u karijeri. I da je Robin Soderling dobio meč, koji je odigran u tri seta, Ljubičić bi finale u nedelju u 22 časa po našem vremenu čekao sa pozitivnim skorom (3-2).

ENDI KONAČNO!




Osam godina rođen Teksašanin dolazi u Indijan Vels sa namjerom da ga osvoji i nikada nije stigao dalje od polufinala. U četvrtom pokušaju da konačno dobije meč za finale 4.500.000 dolara vrijednog turnira, Rodik je uspio!

I ne samo to, uspio je da konačno pobijedi Šveđanina, koji ga je u oba prethodna duela 2008. godine dobio u dva seta, bez prepuštenog servis gema...

Kada je prvi put uspio da uzme Soderlingu servis, sve je bilo lakše za nekadašnjeg svjetskog Broja 1. Na kraju, poslije sat i 45 minuta, osmi teniser svijeta dobio je sedmog sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3).

Rodik je prošle sezone izgubio u polufinalu Indijan Velsa, a Soderling je bio poražen već u prvom kolu od Nikolasa Lapentija. Ni prije toga, Šveđanin nije briljirao na ovom turniru, jer mu je najbolji rezultat bio treće kolo.

U meču punom naboja, negodovanja, razbijenih reketa i galame, pobijedio je teniser koji je bio dosljedniji svom stilu igre. U naletima su igrali Rodik i Soderling, a posljednji talas inspiracije imao je 27-godišnji momak iz Ostina. Rodik je meč završio sa 25 neiznuđenih grešaka, a Soderling sa čak 42.

Samo tri puta u trećem setu, Rodik je napravio grešku koja nije bila iznuđena od strane protivnika, tako da je već zaradio 295.500 dolara i 600 ATP poena plasmanom u finale, a ukoliko pobijedi inspirisanog Ljubičića, uzeće "jači" ček, na 605.500 dolara, kao i 1.000 ATP poena.

No, pita se i Ljubo...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC