• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP CEV: Zvezda još "zelena" za trofej

Odbojkašice Zvezde dobro počele finalni meč Kupa CEV protiv ekipe Jamamaj Busto , ali poslije dobijenog prvog crveno-bijele izgubile naredna tri seta.

 KUP CEV: Zvezda još "zelena" za trofej Izvor: MONDO

Odbojkašice Crvene zvezde poražene su u finalu Kupa CEV od i italijanskog tima Jamamaj Busto sa 3:1.

Beograđanke su, i pored toga što su prije početka takmičenja kao najmlađa ekipa proglašene za autsajdera na turniru, osvojile srebrnu medalju i ponovile uspjeh užičkog Jedinstva.

Malo ko je vjerovao da će odbojkašice Crvena zvezda igrati finale Kupa CEV. Međutim, kada su crveno-bijele u subotu pobijedile najtrofejniji klub Evrope rusku Uraločku (3:2), izgledalo je da ni prvi evropski trofej u istorji kluba nije daleko.

Ipak, u finalu je slavio italijanski Jamamaj Busto sa 22:25, 25:22, 25: 12 i 25:22 - a mladi tim Crvene zvezde, pred kojim je po svemu sudeći lijepa budućnost, moraće da sačeka novu priliku.

Tim Ratka Pavličevića je odlično počeo utakmicu u Bakuu (Azerbejdžan), koji je bio domaćin finalnog turnira. Beograđanke su povele sa 1:0 i kontrolisale igru sve do 18:15 u drugom setu.

Međutim, tada je uslijedio preokret...

Što zbog straha od velikog uspjeha odbojkašica Zvezde, što zbog bolje igre, ekipa Busta je u naredna tri seta znatano popravila realizaciju iz bloka i napada i opravdala ulogu favorita, koja je Italijankama zasluženo pripala prije finala.

I pored poraza, Zvezda je stigla do istorijskog uspjeha. Crveno-bijele su pre tri godine na završnom turniru Kupa CEV bile treće.

Stefana Veljković proglašena je za najboljeg servera na turniru, Tamara Rakić je najbolji primač servisa, dok je Bojana Živković izabrana za najboljeg dizača. Priznanja su dobile još dvije srpske odbojkašice koje nisu članice Zvezde. Silvija Nedeljković (Baku) je najbolji libero, a Sanja Starović (Baku) prvi napadač turnira.

Zvezda je ove sezone u svim takmičenjima zabilježila 31 pobjedu.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC