• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Povratak otpisanog Ljubičića!

Ivan Ljubičić pobijedio Endija Rodika 7:6, 7:6 i ostvario najveći uspjeh u karijeri. Odlični servisi donijeli mu trofej u Kaliforniji.

 INDIJAN VELS: Povratak otpisanog Ljubičića! Izvor: MONDO

Indijan Vels se ove godine "preziva" na ić! Ili, ovako - ovaj teniski turnir u Americi može da se nazove i Balkan Vels.

Poslije trijumfa Jelene Janković u ženskom singlu, Hrvat Ivan Ljubičić je u svojoj 32. godini došao do prve titule u kategoriji turnira Masters serije.

Još da je Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom osvojio trofej u dublu, dominacija tenisera sa ovog prostora bi bila potpuna.

Ljubičić je pobijedio domaćeg tenisera Endija Rodika sa 2:0 u setovima (7:6 (7-3), 7:6 (7-5)) i time je ostvario najveći uspjeh u karijeri (ne računajući trijumf sa Dejvis kup reprezentacijom Hrvatske).

Hrvatskom teniseru sve pohvale za prikazano na Indijan Velsu. Igrao je vrlo zrelo, smireno, na iskustvo. Na putu do finala pobijedio je najprije Novaka Đokovića, potom Rafaela Nadala u polufinalu i u samoj završnici ljubimca domaće publike.

Za 10. titulu u karijeri, Ljubičić prije svega treba da zahvali svom servisu - imao je čak 20 as servisa!

Imao je Rodik set loptu u prvom setu pri vođstvu od 5:4, ali se Ljubičić izvukao i potom dobio taj dio igre u taj-brejku. Ponovo je Hrvat bio maestralan u taj-brejku, baš kao i u polufinalu protiv Rafaela Nadala. Španca je dobio 7-1, a Rodika 7-3!

U drugom setu sve je bilo izjednačeno do devetog gema. Krenulo je odlično za Rodika, poveo je 30:0, ali je Ljubičić fenomenalno pogodio samu liniju iz bekhend paralele. Ipak, Amerikanca je odlično služio forhend i došao je do dve brejk prilike. Ali, Ljubičić je bio vrlo smiren u ključnim trenucima, servirao je izvanredno kad je najviše trebalo i uspio je da se odbrani od napada Rodika.

Taj deveti gem je trajao najduže - 11 minuta.

Rodik je bio pod pritiskom, jer je servirao za ostanak u meču. Brzo je, međutim, Amerikanac stigao do novog izjednačenja, ali mu je hrvatski teniser uzvratio istom mjerom za novo vođstvo od 6:5. Rodik se nije predavao - servirao je odlično za novi taj-brejk.

A u taj-brejku ponovo sjajni Ljubičić. Poslije 1-1, vezao je četiri poena i poveo 5-1. Rodik je nekako uspio da priđe na 6:5, ali to je bilo sve. Hrvat je ponovo odlično servirao i Rodik je bio nemoćan.

Veliko slavlje za hrvatskog tenisera, koji je osim trofeja dobio i ček na 600.000 dolara, ali i 1.000 poena, koji će ga lansirati na 13. mjesto na ATP listi.

Rodik je ostao razočaran. Ovo mu je bilo prvo finale u Indijan Velsu, ali nije uspio. Razočarani su bili i njegovi navijači, jer Amerikanci čekaju na trijumf na turniru u Indijan Velsu čak od 2001. godine (Andre Agasi).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC