• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan preko Egera do Napulja

Partizan u srijedu u Mađarskoj igra prvi meč četvrtfinala Evrolige protiv Egera. Crno-bijeli poručuju da su spremni na sve i da znaju kako treba da odigraju.

 VATERPOLO: Partizan preko Egera do Napulja Izvor: MONDO

"Srce sezone". Tako je trener vaterpolista Partizana Igor Milanović nazvao predstojeći dvomeč sa mađarskim Egerom u četvrtfinalu Evrolige.

U srijedu u 19.15, Partizan će odigrati prvi meč protiv Egera u Mađarskoj, a u klubu sa Banjice poručuju da su potpuno spremni na "rat" sa mađarskim predstavnikom.

Partizan je već pobijedio Eger ove sezone u premijernom izdanju regionalne Evrointer lige i taj meč na Banjici (12:6) je protekao u potpunoj dominaciji crno-bijelih.

U taboru crno-bijelih svjesni su, međutim, da Eger nije ista ekipa sada i ona koja je na Banjici potučena. Eger je značajno podigao formu, vodi u mađarskom prvenstvu, a nedavno je u Budimpešti odigrao odlično i pobijedio branioca titule prvaka susjedne zemlje, Vašaš.

"Eger je taj meč protiv Vašaša odigrao vrlo motivisano, borbeno, energično i agresivno. Očekuje nas isti takav Eger, znači izuzetno motivisan, vrlo oštar u odbrani, tipično 'mađarski', odnosno malo prljavo. Međutim, mi smo se spremili. Sve smo uradili da maksimalno dignemo formu i da odgovorimo na njihov način igre. U Mađarsku idemo da damo sve od sebe i ambiciozno i da pokažemo da smo bolji. Partizan jeste kvalitetnija ekipa i ne bježimo od uloge favorita", rekao je Milanović.

On je dodao da je meč u srijedu samo prvo poluvrijeme ovog dvomeča i da predstoji revanš u Beogradu, 14. aprila za eventualno popravljanje nekih stvari, ali je poručio: "Imamo drugu utakmicu u Beogradu, ali meni nije ni na pameti da izgubimo od Egera u Mađarskoj".

"Ovo nam je najvažnija utakmica u dosadašnjem toku sezone, zato ovu utakmicu i zovem srce sezone. U četvrtfinalu Evrolige nisu dozvoljene greške i nema opuštanja. Eventualnim uspehom u dvomeču zadovoljili bismo naše i ambicije kluba postavljene na početku takmičenja a to je plasman na Fajnal-for. Ali, to ne znači da bismo u Napulj otišli da izgubimo. Naprotiv", rekao je Milanović.

Centra Miloša Koroliju i njegovog kolegu po mjestu u timu Duška Pijetlovića očekuje zaista velika borba sa odbranom Egera. Korolija, bivši igrač Segeda, navikao je na takvu igru i atmosferu u tom bazenu.

"Od početka sezone imali smo ovu utakmicu u glavi, odnosno sve smo radili da dođemo do četvrtfinala Evrolige. Bolji smo od Egera i spremni smo i psihički da odgovorimo na njihovu igru", rekao je Korolija.

Mladi Stefan Mitrović koji se vratio u staru formu optimista je. "Idemo da pobijedimo. Ako budemo odigrali onako kako smo igrali do sada, uz našu jaku odbranju, uspjeh neće izostati", poručio je reprezentativac Srbije.

Utakmica Eger - Partizan biće odigrana u srijedu od 19.15 časova.

Partizan je ove sezone nepobjediv u sva četiri takmičenja (Evroliga, Evrointer liga, Prvenstvo Srbije i Kup Srbije). U Evrointer ligi zabilježio je svih 15 pobjeda, u Evroligi šest pobjeda u grupnoj fazi. Osvojio je trofej u nacionalnom kupu, a ubjedljivo je prvi u sprskom šampionatu.

Ostali parovi četvrtfinala (srijeda, 24. mart):

Barseloneta - Jug (12 časova)
Jadran Herceg Novi - Primorac (18 časova)
Pro Reko - Budva (20.30h)

***revanš mečevi su 14. aprila.

U polufinalu Evrolige igraće pobjednici duela:

Partizan/Eger - Pro Reko/Budva
Barseloneta/Jug - Jadran/Primorac

Fajnal-for će biti u Napulju 14. i 15. maja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC