• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikad ne reci nikad - Ivan Ljubičić

Sport je zamišljen kao takmičenje u kojem se nikada ne treba predavati. Klasičan primjer za to je hrvatski teniser Ivan Ljubičić.

 Nikad ne reci nikad - Ivan Ljubičić Izvor: MONDO

Ivan Ljubičić je sam sebi kupio najljepši poklon za svoj 31. rođendan.

U nedelju, 21. marta, samo dva dana nakon što je dunuo 31 svjećicu na torti, Ljubičić je osvojio turnir u Indijan Velsu, prvi u njegovoj karijeri iz Masters serije.

Iako po mnogim teniskim stručnjacima otpisan za ostvarivanje vrhunskih rezultata, Ljubičić je na turniru u Indijan Velsu pokazao da nije za staro gvožđe. Štaviše, igrao je kao u najboljim danima. Ili bolje reći, ovo su mu najbolji dani.

Po jakom kalifornijskom suncu redom je otpisivao Novana Đokovića, Rafaela Nadala i u finalu Endija Rodika. Sve igrači iz TOP 10. Pokazao je da sportista može da se vrati i mogao bi mnogima da bude uzor.

"Zahvaljujem se svima koji me prate i koji nisu prestali da vjeruju u mene. Prvo hvala mojoj supruzi i malom sinu, mom treneru Pjatiju i svim ostalima u sručnom štabu, kao i sponzorima...", rekao je Ljubičić poslije trijumfa u Indijan Velsu.

Iako je u karijeri dva puta bio među prvih deset (jednom i je bio treći teniser na svijetu), i iako je osvojio Dejvis kup sa reprezentacijom Hrvatske i dvije bronzane olimpijske medalje, nedostajao mu je trofej sa nekog velikog turnira.

Ovo je bio taj kamenčić koji mu je nedostajao u mozaiku. U finalu, i uopšte na cijelom turniru, odigrao je zapanjujuće smireno u ključnim trenucima, kad je trebalo pogađao je linije, servirao perfektno...I što je najvažnije bio je vrlo opušten i samouvjeren.
Ne želi da staje. Želja mu je da ponovo bude među prvih deset (poslije trijumfa u Indijan Velsu došao je na 13. mjesto na ATP listi) i da na kraju ove godine igra na završnom turniru osmorice najboljih tenisera u Londonu.

"Sigurno je da te ciljeve neću lako ostvariti. Činjenica da sam osvojio ovaj turnir neće me pogurati prema trećem ili petom mjestu na svijetu. Treba biti realan. Pokušaću da 'ukradem' sedmo ili osmo mjesto nekom mlađem momku koji će možda tada imati problema sa povredom ili sa formom. Pred nama je duga sezona, ko zna što će nam sve donijeti", izjavio je Ljubičić.

Hrvatski teniser je sa 31 godinom najstariji prvi pobjednik na nekom ATP Masters turniru i drugi najstariji koji je trijumfovao u Indijan Velsu, iza legendardnog Džimija Konorsa.

Svaka čast hrvatskom teniseru koji je pokazao put mlađima, ali posebno svojoj "generaciji" da nikad ništa nije gotovo. U životu se uvijek treba boriti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC