• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej Džej: Uradila sam nešto

Jelena Janković poručuje da "veličina" turnira u Indijan Velsu dovoljno govori o njenom uspjehu. Pokrenuli je alarmi protiv Sare Erani.

 Džej Džej: Uradila sam nešto Izvor: MONDO

U Indijan Vels je stigla namrštena... Samo 12 dana kasnije na lice joj se vratio prepoznatljiv osmijeh.

Jelena Janković nije bila svrstana u red glavnih favorita za osvajanje turnira u Kaliforniji, ali je ona odličnim igrama zasluženo došla do trofeja i čeka na 700.000 dolara.

Doduše, u odsustvu sestara Vilijams i Dinare Safine, ali to ne umanjuje njen uspjeh. Nadolazećoj zvijezdi, Karolini Voznijacki, inače drugoplasiranoj na novoj WTA listi, očitala je lekciju u finalu - 6:2, 6:4.

"Nemoguće je igrati loše i osvojiti ovaj turnir, koji je najveći poslije gren slemova. To znači da sam uradila nešto", izjavila je najbolja srpska teniserka.

I uradila je. Bila je nadomak poraza od Sare Erani u trećem kolu, Italijanka je bila na dva poena od trijumfa, ali se Jelena digla kao Feniks iz pepela. Ne samo da je dobila taj meč, već je u nastavku takmičenja igrala kao u danima kada je bila prva na svijetu.

"U meču sa Erani su mi se upalili alarmi. Baš sam se namučila. Bila sam mentalno jaka i uspjela da prevaziđem lošu situaciju. I naučila sam lekciju. Popravila sam detalje u igri i iz meča u meč sticala sve više samopouzdanja".

Prije Sare Erani, pobijedila je Hrvaticu Petru Martić, a poslije Italijanke padale su Izraelka Šahar Per, Ruskinja Alisa Klejbanova, Australijanka Samanta Stosur i na kraju Karolina Voznijacki. U šest mečeva izgubila je samo jedan set.

"Bila sam spremna za meč sa Karolinom. Od početka sam imala plan. Htjela sam da budem agresivna, ali istovremeno i strpljiva. Čekala sam prilike i kada sam ih dočekala - iskoristila sam ih".

Poražena u finalu je skočila za dva mjesta na WTA listi i sada je druga. Jelena se pomjerila samo za korak i sada je osma.

"Mjesto na WTA listi mi ne znači mnogo. Važno mi je samo da igram dobro. Ako bude tako, osvajaću trofeje i plasman na listi će se sam od sebe popravljati. Trenutno mi je cilj da igram dobro na velikim turnirima", zaključila je Jelena Janković.

JELENA ZARADILA VIŠE OD NOVAKA




Zahvaljujući trijumfu u Indijan Velsu, Jelena Janković je prema zaradi u 2010. godini na prvom mjestu u srpskom tenisu.

Ona je inkasirala 782.247 dolara, a Novak Đoković 690.935.

Među teniserima prvoplasirani je Švajcarac Rodžer Federer koji je svoje bogatstvo uvećao za 2.010.020 dolara, Britanac Endi Marej je drugi sa 1.067.590, a Hrvat Ivan Ljubičić treći sa 748.475 dolara.

Đoković zauzima četvrto mjesto.

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić je na 25. mjestu sa 223.997 dolara, Viktor Troicki je na 30. mjestu sa 196.031, a Janko Tipsarević na 42. mjestu sa 146.096 dolara.

Na listi od 50 teniserki sa najvećim zaradama u ovoj godini, Jelena Janković se nalazi na trećem mjestu, iza Amerikanke Serene Vilijams koja je zaradila 1.984.467 dolara i Belgijanke Žistin Enan sa 902.731.

Ana Ivanović, koja je 58. igračica svijeta, ne nalazi se na listi na kojoj posljednje, 50. mjesto pripada Ruskinji Veri Duševini sa 75.727 dolara.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC