• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se nalazi u garažama vozača Formule 1?

Da li ste se ikada zapitali šta vozači u Formuli 1 voze van piste? Neki od njih se šepure u Maseratiju, drugi vole ručno izrađene motocikle, a nekima je dovoljan i fićo!.

 Šta se nalazi u garažama vozača Formule 1? Izvor: MONDO

Biti vozač Ferarija je nešto posebno, a u to se uvjerio i Španac Fernando Alonso koji se ove godine pridružio ekipi iz Meranela. Dok je vozio za Reno, Alonso je vozio njihov model Megan, ali ga je nedavno zamijenio za najnoviji Maserati.

Ferari i Maserati su u vlasništvu Fiata pa je bilo i logično da vozač Skuderije dobije jedan od skupocjenih modela Maseratija, a Alonso se odlučio za Maserati GranCabrio.

Alonso nije jedini vozač u Formuli 1 koji će se šepuriti u novoj “igrački”. Vozači Meklarena Luis Hamilton i Dženson Baton dobiće najnoviji model Meklaren MP4-12 C, čim se on nađe u prodaji.

Do tada Hamilton će voziti svoj Mercedes GL klase. “Skromni” Britanac se odlučio za ovaj džip iako je mogao da bira između Mercedesovih SLR Meklarena I C63 AMG.

Felipe Masa se baš kao i njegov klupski kolega u Ferariju Alonso odlučio za Maserati, s tim da Brazilac umjesto kabrioleta vozi limuzinu Kvadroporte.

U klub obožavalaca Maseratija spada i Dejvid Kultard koji vozi model GranSport.

Nije poznato da li je Đankarlo Fizikela po odlasku iz Renoa u Ferari, gdje je trenutno rezervni vozač, morao da vrati ključeve Reno Vel Satisa, ali sigurno mu to nije teško palo.

Ovaj blago rečeno nelijepi model teško da će izmamiti uzdahe slučajnih prolaznika, a Reno ga čak više i ne proizvodi.

Dok većina vozača u Formuli 1 obožava najnovije sportske modele vozač Lotusa Jarno Truli ima nešto drugačiji ukus. Italijan voli klasike, a jedan od omiljenih mu je originalni Fiat 500, popularni “fićo”.

Zanimljivo je i da sedmostruki svjetski šampion u Formuli 1 Mihael Šumaher posjeduje jedan primjerak, ali Nijemac sigurno više uživa u svom Ferariju FXX.

Ferari je proizveo samo 30 ovakvih automobila, a ključevi jednog od njih zasluženo su pripali Šumaheru, koji je pet od svojih sedam šampionskih titular osvojio za volanom Ferarija.

Šumaherov nasljednik u Ferariju Kimi Raikonen jedan je od onih koji osim na četiri voli vožnju I na dva točka. Finac posjeduje ručno izrađeni motocikl “Iceman 2” koji je izradio Markus Valc.

Raikonenov ljubimac ofarban je u crvenu boju i ukrašen “crnim konjićem” Ferarija, za koji je vozio prije nego što je napustio Formuli 1 i posvetio se vožnji relija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC