• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Crno-bijeli gledaju u Vezuv!

Košarkaše Partizana još mnogo znoja dijeli od plasmana na završni turnir Evrolige. Poslije trijumfa u Egeru, vaterpolisti su praktično već tamo!

 VATERPOLO (EL): Crno-bijeli gledaju u Vezuv! Izvor: MONDO

Vladimir Vujasinović postigao je pet golova, a Partizan kao gost deklasirao mađarski Eger u prvoj utakmici četvrtfinala elitnog kontinentalnog takmičenja - 12:4 (5:2, 3:2, 2:0, 2:0)!

Jasno je da će revanš susret, zakazan za 14. april na Banjici, predstavljati puku formalnost i da bi trebalo da se desi veliko čudo, pa da se Igor Milanović i njegovi izabranici sredinom maja ne nađu na Fajnal foru u Napulju.

Partizan je posljednji put bio učesnik završnice Evrolige prije tri godine u Milanu, a potom su ga u četvrtfinalu zaustavljali hrvatski timovi Mladost i Jug.

Crno-bijeli su i prije puta u sjevernu Mađarsku znali da su veliki favoriti protiv Egera, kojeg su lagano pobijedili u meču Evrointer lige (12:6).

Pokazalo se da u međuvremenu nije došlo do bitnije promjene u odnosu snaga. Partizan je upisao i sedmu pobjedu zaredom u Evroligi, a kretanje rezultata jasno govori da neizvjesnosti nije bilo - 4:0, 4:2, 8:2, 8:4, do konačnih 12:4 golom Nikole Rađena, koji je ustvari bio autogol...

Vujasinović je otvorio meč sa tri gola za šest minuta, a Miloš Korolija pomogao da bude 4:0. Eger se na trenutak probudio i zaprijetio preko najboljeg igrača Petera Biroša i Sabolča Bindera.

Ali nadahnuti Vujasinović (kao i uvijek kada je na golu Zoltan Seči) svojim četvrtim golom je vratio sigurnost timu i pokrenuo novu seriju crno-bijelih od 4:0, tokom koje Eger osam minuta nije pogodio mrežu Slobodana Sora.

Biroš i Grejem do poluvremena su smanjili na 8:4 i u tom trenutku se vjerovatno niko ne bi opkladio da će Soro ostati nesavladan čitavo drugo poluvrijeme!

Nisu Mađarima vredela ni brojna isključenja Beograđana - od ukupno 13 na utakmici, samo dva su pretvorili u pogotke.

Partizan je, na drugoj strani, imao perfektnu realizaciju čovjeka više (6/6).

EGER: Seči, Šantavi, Erdelji, Grejem 1, Baranji, Kovač, Hegeduš, Varga, Feltam, Binder 1, Bundšuh, Harai, Biroš 2.

PARTIZAN: Soro, Mirković, Rađen 1, Korolija 2, Aleksić, Pijetlović 1, Prlainović 2, Gocić, Avramović, Mitrović 1, Vujasinović 5, Gak, Ćuk.

OSTALI ČETVRTFINALNI MEČEVI

Jadran Herceg Novi - Primorac 9:14
Pro Reko - Budva (u toku)
Barseloneta - Jug (27. marta)

PAROVI POLUFINALA: Partizan/Eger - Pro Reko/Budva, Barseloneta/Jug - Jadran/Primorac.

Trener Igor Milanović pohvalio je partiju čitavog tima.

"Svi su odigrali fenomenalno i slobodno mogu da kažem da je mjesto na Fajnal foru već obezbijeđeno. Najvažniju utakmicu u dosadašnjem toku sezone odigrali smo najbolje, nije bilo nikakvih iskakanja iz sistema", rekao je proslavljeni as jugoslovenskog vaterpola.

Reprezentativac Srbije Nikola Rađen konstatovao je da pobjeda nad Egerom samo izgleda laka.

"Vidjeli ste koliko smo uložili u ovaj rezultat. Pobjeda jeste ubjedljiva, ali samo našom zaslugom. Nadam se da ćemo i u Beogradu odigrati isto ovako".

Vladimir Vujasinović skromno je konstatovao da su njegovi golovi bili "proizvod timske igre, pogotovo u odbrani".

"Ne bih isticao te golove. Mogao je da se nametne i neko drugi, jer u ovoj ekipi nemamo izrazite golgetere, osim Andrije Prlainovića, koji je stvoren za to".

Može li evropska titula konačno na Banjicu?

"Skromno smo krenuli u ovu sezonu i ako nastavimo ovako, imamo veliku priliku. Imaćemo mjesec dana da se dobro spremimo za Fajnal for, pošto bi bilo stvarno suludo kada bi prokockali osam razlike u svom bazenu", zaključio je veteran crno-bijelih.

"Još u Beogradu smo rekli da ćemo ići na pobjedu i da je očekujemo. Oni nisu imali šta da izgube, uz podršku navijača su počeli veoma agresivno, ali za našu odbranu stvarno nisu imali rješenja", dodao je Stefan Mitrović.

Da li su Vujasinovićevi golovi u prvoj četvrtini potpuno rasteretili ekipu?

"Da, naravno. Vujas voli da igra protiv Sečija, imam utisak da može da mu da deset golova, ako hoće".

(izvještač MONDA iz Egera Predrag Vujić, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC