• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šoštar: U Srbiji se igra i vaterpolo

Vaterpolisti Partizana nalaze se na koračić od plasmana među četiri najbolje ekipe u Evropi, ali Aleksandar Šoštar apeluje na pomoć države.

 Šoštar: U Srbiji se igra i vaterpolo Izvor: MONDO

Na prste jedne ruke mogu se nabrojati srpski klubovi koji su nešto uradili u Evropi ove i proteklih sezona.

Ženski odbojkaški klub Crvena zvezda, Rvački klub Partizan (prvak Evrope), Košarkaški klub Partizan i Vaterpolo klub Partizan najbolji su "ambasadori" srpskog klupskog sporta ove sezone. Njihovi fenomenalni rezultati u velikoj su nesrazmjeri sa opštim finansijskim stanjem u srpskom sportu i generalno u državi.

Poslije još jednog sjajnog rezultata u Evroligi (pobjeda u gostima nad Egerom 12:4) i gotovo obezbijeđenog plasmana na Fajnal-for u Napulju, predsjednik Upravnog odbora Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar iskoristio je priliku da srpskim izvještačima iz Egera "otvori dušu".

"Najprije želim da u ime Vaterpolo kluba poželim našim košarkašima da ostvare još dvije pobjede u četvrtfinalu Evrolige i odu na Fajnal-for u Pariz. Upravo su Košarkaški i Vaterpolo klub Partizan pokazali najbolje lice srpskog klupskog sporta ove sezone", počeo je Šoštar.

Ali, naredne njegove rečenice ukazivali su na neku vrstu nezadovoljstva zbog odnosa društva i države Srbije prema trofejnim klubovima.

"Vaterpolo klub Partizan je šest puta bio prvak Evrope i uvijek i u svakoj utakmici u svakom takmičenju ulazi sa namjerom da pobijedi. Ali, moram da kažem i ovo - u Srbiji se igra i vaterpolo. Podsjetiću da je vaterpolo najtrofejniji sport u ovoj zemlji, jedini je ekipni sport koji je donio Srbiji medalju sa Olimpijskih igara u Pekingu...Zato, sve snage treba da u narednom periodu budu fokusirane na ove dvije ekipe (vaterpolo i košarkaški tim Partizana)", rekao je nekada veliki golman srpskog, evropskog i svjetskog vaterpola.

Stanje u evropskom vaterpolu (osim par izuzetaka) nije sjajno, a dobro je poznato kakve sve muke ima ovaj sport u Srbiji, počev od najosnovnijeg - infrastrukture, pa do stvaranja vrhunskih rezultata. Osim Partizana i novosadske Vojvodine, koja je ove sezone pravila razna "čuda" (treća u regionalnoj Evrointer ligi, odličan nastup u debitantskoj sezoni u Evroligi), u Srbiji više nema vaterpolo kluba koji bi mogao nešto značajnije da uradi na međunarodnoj sceni.

Za sada, vaterpolo u Srbiji "živi" zahvaljujući velikim uspjesima nacionalnog tima (svjetski prvak i treća na OI u Pekingu) i Partizana (koji je ustvari gotovo cijela reprezentacija).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC