• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meklaren po suvom, Ferari po barama

Luis Hamilton i Dženson Baton bili su najbrži na treningu pred VN Australije u Melburnu, ali nisu baš svi dobili priliku da voze po suvoj stazi.

 Meklaren po suvom, Ferari po barama Izvor: MONDO

Vozači Meklarenovog tima u Formuli 1, Luis Hamilton i Dženson Baton ostvarili su u noći između četvrtka i petka najbolje rezultate na drugom treningu pred trku za Veliku nagradu Australije, na stazi Albert Park u Melburnu.

Hamilton je ostvario vrijeme od 1:26,801 sekund, četvrt sekunde bolje od zemljaka Batona, aktuelnog svjetskog šampiona.

Treći je bio Red Bulov as, domaći takmičar Mark Veber, iza koga su se plasirali Mihael Šumaher iz Mercedesa i Vitali Petrov iz Rusije.

Najbolji rezultati postavljeni su na početku treninga, kada je staza još bila suva, dok je ostalim vozačima smetala kiša. Upravo ta sudbina potkačila je vozače Ferarija, Fernanda Alonsa i Felipea Masu, koji su ostvarili dvostruku pobjedu na otvaranju sezone u Bahreinu.

Trka za Veliku nagradu Australiju biće vožena u nedelju od četiri sata posle ponoći po srednjo-evropskom vremenu.

FIA DOZVOLILA VIRDŽINU DA ISPEGLA GREŠKE

Formula 1 tim Virdžin dobio je dozvolu od čelnih ljudi takmičenja da u toku sezone redizajnira šasiju na svom automobilu, kako bi u isti mogao da postavi veći rezervoar za gorivo.

Obično se timovima ne dozvoljavaju promjene na šasijama u toku sezone, ali je Svjetska automobilska federacija (FIA) napravila izuzetak, pošto je postojala bojazan da bolidi Virdžina, debitanta u "cirkusu", sa sadašnjim rezervoarima neće moći da budu konkurentni rivalima, pa čak ni da završavaju trke.

"Još tokom testiranja pred početak sezone postalo je jasno da kapacitet našeg rezervoara nije dovoljan i to se potvrdilo na trci u Bahreinu. Ako sada ne posvetimo pažnju tom problemu on bi mogao da nas muči u određenim okolnostima", rekao je tehnički direktor Virdžina Nik Virt.

Vozači Virdžina Lukas di Grasi i Timo Glok, ipak, na nedjeljnoj Velikoj nagradi Australije, kao i na naredne dvije trke, nastupiće sa starim rezervoarima, pa se postavlja pitanje da li će uspjeti da stignu do cilja, što im nije pošlo za rukom u Bahreinu.

(Beta/mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC