• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Rohus je bio svuda, zaslužena pobjeda

Novak Đoković priznao zaslužen poraz od Rohusa. Belgijanac rekao da je odlučilo to što je vjerovao da može da pobijedi.

 Đoković: Rohus je bio svuda, zaslužena pobjeda Izvor: MONDO

Belgijanac Olivije Rohus pobrinuo se da turnir u Majamiju na samom startu ostane bez jednog od favorita za trofej.

Rohus je šokirao navijače Novaka Đokovića, pobjedivši ga u uzbudljivom i dramatičnom meču sa 2:1 u setovima, a Belgijanac je uz malo sreće mogao cio posao da završi već poslije dva seta.

Dobio je pohvale od protivnika.

"Bio je svuda na terenu, pogađao je sve...Odlično je odigrao i želim da mu čestitam. Zasluženo me je pobijedio", rekao je Đoković poslije meča u kojem nije bio na svom nivou, a najlošiji element igre bio mu je servis (čak 11 duplih servis grešaka).

Rohus je u 1. kolu nadigrao Rišara Gaskea, a trijumf nad Đokovićem mu je jedan od najvećih u karijeri. Ovo mu je treći put da pobjeđuje igrača koji je drugi na svijetu. Prije Đokovića, pobijedio je Magnusa Normana 2000. godine, a potom Marata Safina 2002. godine. Oba puta je to učinio na Vimbldonu.

Ovo mu je, inače, tek drugi veliki "skalp" na turniru u Majamiju. Prije četiri godine pobijedio je Giljerma Koriju koji je tada bio sedmi na svijetu. To je bilo u trećem kolu turnira.

Rohus je odlično odigrao prvi set i glatko ga dobio, imao je nekoliko brejk prilika na servise Đokovića u drugom, a i u taj-brejku je imao svoje šanse. Poveo je 2-0, ali je napravio nekoliko grešaka, što je srpski teniser kaznio.

"Razmišljao sam pozitivno, nisam klonuo duhom poslije gubitka drugog seta. Da sam psihički pao poslije toga, ne bih imao nikakve šanse da dobijem Đokovića", rekao je Belgijanac, 59. igrač na svijetu.

Ovo je tek prvi slučaj poslije 2006. godine da drugi teniser svijeta ispadne na startu turnira u Majamiju. Prije četiri godine to se desilo Rafaelu Nadalu, koga je eliminisao njegov zemljak Karlos Moja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC