• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šekarić: Još se radujem medaljama

Jasna Šekarić vratila se u Beograd sa Svjetskog kupa u Sidneju, gdje je na olimpijskom strelištu osvojila zlatnu medalju MK pištoljem.

 Šekarić: Još se radujem medaljama Izvor: MONDO

Reprezentativka Srbije ujedno je zauzela sedmo mjesto u gađanju vazdušnim pištoljem.

"Zadovoljna sam, još se radujem svakoj medalji i srećna sam odličnim početkom sezone, od koje mnogo očekujem. Najvažnije je da na prvenstvu svijeta, u julu u Minhenu, bude dobrih plasmana koji otvaraju vrata Olimpijskim igrama u Londonu".

Ona je istakla da je MK pištoljem gađala slabo, ali se pokazalo da je i takav rezultat bio dovoljan za zlato.

"Sve je to dio sporta. Lane sam nekoliko puta imala preko 204 kruga u finalu, a gubila sam medalju za desetinku ili dvije", rekla je Šekarić, koju su na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali članovi porodice, streljački zvaničnici i prijatelji trofejnog srpskog sporta.

U Sidneju je gađao i Damir Mikec, koji je MK pištoljem zauzeo četvrto, a vazdušnim pištoljem sedmo mjesto. On je ostao u Australiji, gdje će trenirati za drugi Svjetski kup u Pekingu, od 16. do 24. aprila.

Šekarić je osvojila ukupno 59. medalju u svjetskim kupovima (37 - 14 - 8). Iz finala Svjetskog kupa ima šest zlatnih medalja i kristalnih globusa, tri srebra i jednu bronzu.

Sa šest Olimpijskih igara donijela je pet medalja - zlato i bronzu iz Seula 1988, a srebra iz Barselone 1992, Sidneja 2000. i Atine 2004. Bez trofeja iz dva finala ostala je u Atlanti 1996.

Reprezentativka Srbije ima tri pojedinačne svjetske titule (1987, 1990. i 1994) i jedno srebro (1989). Na šampionatima Evrope osvojila je pet pojedinačnih zlatnih medalja (1986, 1991, 1992, 1996. i 2005).

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC