• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bliži nam se 23. Beogradski maraton...

Beogradski maraton, 23. po redu, održaće se u nedjelju 19. aprila, najavili su u četvrtak organizatori.

 Bliži nam se 23. Beogradski maraton... Izvor: MONDO

Na konferenciji za novinare u Skupštini grada generalni direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da očekuje veliki broj učesnika i da organizatori pokušavaju da obezbjede kvalitetne martonce iz Evrope i svijeta, a posebno iz Kenije.

Nikolić je rekao da će se ove godine Beogradski maraton prvi put održati u nedjelju, pošto su organizatori izašli u susret gradonačelniku Draganu Đilasu i gradskim vlastima, koji su zatražili da se zbog rekonstrukcije mosta Gazela trka pomjeri za nedelju.

Pomoćnik u ministarstvu za omladinu i sport Goran Kreclović rekao je da će ministarstvo učiniti sve kako bi maraton u Beogradu bio što bolje organizovan.

"Beogradski maraton svake godine u organizaciji napravi korak napred. To je manifestacija od izuzetnog značaja za Srbiju i svim resursima ćemo pomoći organizaciju prestižnog takmičenja", rekao je Kreclović.

Sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević rekao je da je grad Beograd već počeo pripreme za maraton i da se nada da će ovogodišnja trka biti organizovana na nivou prethodnih, kako bi u svijet otišla lijepa slika iz glavnog grada Srbije.

Generlani sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković rekao je da će se u sklopu Beogradskog maratona održati i državno prvenstvo u maratonu.

Prijavljivanje za trke u maratonu i polumaratonu i trku zadovoljstva traje na zvaničnom sajtu Beogradskog maratona do 10. aprila, a od 12. do 17. aprila takmičari se mogu prijaviti u centru kod Trga Nikole Pašića.

Ove godine obilježava se 2.500 godina od prvog maratona, a Beograd će obilježiti i 100 godina od prvog maratona - "velike pješačke utakmice", koja je organizovana 2. maja 2010. godine na relaciji Beograd - Obrenovac.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC