• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžić Marković: Sačuvati klubove!

Savjet za sport održao je hitnu sjednicu, kako bi se članovi upoznali sa zakonskom procedurom, vezanom za uvođenje automatskog stečaja.

 Samardžić Marković: Sačuvati klubove! Izvor: MONDO

Ministarka za omladinu i sport Srbije, Snežana Samardzić Marković, podsjetila je da se na spisku pravnih lica, prema kojima će zbog dugotrajne blokade računa automatski biti pokrenut stečaj, nalazi veliki broj sportskih organizacija.

Samardžić Marković nije željela da se izjašnjava o pojedinačnim slučajevima, među kojima najveću pažnju privlači slučaj Košarkaškog kluba Crvena zvezda, već je podsjetila da se na spisku koji je u četvrtak objavila Narodna banka Srbije nalaze i mnogi drugi sportski klubovi.

"Moramo da saslušamo sportsku stranu i vidimo šta može i da li može nešto da se uradi. Cilj nam je da sačuvamo bazu sporta, a to su klubovi", istakla je ona.

"Postoji procedura koja se odnosi na pravna lica u stečaju, pa moramo da upoznamo predstavnike sportskih organizacija sa mogućim posljedicama i pokušamo da dođemo do preporuka za prevazilaženje situacije", dodala je Samardžić Marković.

Predsjednik Sportskog saveza Srbije, Aleksandar Šoštar, smatra da Savjet za sport mora da sagleda sve mogućnosti za prevazilaženje krize.

"Nastojaćemo da klubove što detaljnije upoznamo sa problematikom i u saradnji sa njima dođemo do prijedloga koji će im pomoći da izađu iz problema. Javnost će na vrijeme biti obavještena o svemu što budemo radili".

(Tanjug,MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC