• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kličko: Srbi su veoma ponosan narod

"Situacija kod vas je dosta slična i može da se poredi sa onom u mojoj Ukrajini. Poslije osamostaljivanja obe zemlje pokušavaju da pronađu svoje mjesto", kaže Vladimir Kličko.

 Kličko: Srbi su veoma ponosan narod Izvor: MONDO

Vladimir Kličko u Srbiji? Ili Vitalij? Za titulu svjetskog šampiona... Nije nemoguće, tvrdi mlađi od braće Kličko u intervjuu za "Večernje novosti".

"Srbija je veoma lijepa država i znamo da u vašoj zemlji imamo mnogo navijača, što nam je posebno drago. Volii bismo da dođemo i obiđemo ljepote koje Srbija pruža, upoznamo krajeve, ali i mnogobrojne ljude. Bilo bi veoma lijepo da se u Srbiji jednog dana održi meč za titulu svjetskog prvaka jednog od braće Kličko!", izjavio je 34-godišnji bokser u superteškoj kategoriji, koji trenutno drži titule u IBF, WBO i IBO kategorijama.

Četiri godine stariji Vitalij ima titulu u WBC kategorije, što znači da porodica Kličko drži (skoro) sve najbitnije titule u najcjenjenijoj - kraljevskoj kategoriji. Nedostaje im samo titula u WBA verziji, koju drži Bratanac Dejvid Hej.

Ukoliko dođe do meča između jednog od Ukrajinaca i Heja, uz to da Hej bude poražen, prvi put će se dogoditi da braća drže sve priznate šampionske titule u profi-boksu.

Šta jedan od dvojice najdominantnijih boksera današnjice zna o Srbiji?

"Znam da su Srbi narod koji je veoma ponosan na svoju zemlju. Situacija kod vas je dosta slična i može da se poredi sa onom u mojoj Ukrajini. Poslije osamostaljivanja obe zemlje pokušavaju da pronađu svoje mjesto. To nije nimalo lako i potrebno je mnogo vremena i truda, ali Srbija je na pravom putu i probija se napred na odličan način", rekao je Kličko, koji je potom naglasio da Vitalij i on nisu promenili životni stil od kada su postali milioneri i kada su Evropu zamenili za Beverli Hils.

"Vitalij i ja smo normalne osobe, kao i mnogi drugi. Znamo da smo počastvovani time što kroz naše uspjehe u sportu uspjevamo da vidimo mnoga mjesta i upoznamo razne zanimljive ljude, poput Dalaj-lame ili predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Ali, prava sreća je u tome što znamo da su nam porodice, baš kao i prijatelji, zdravi i veseli".

Nedavno je u Kličkovom kampu boravio i Nenad Borovčanin, jedan od najtalentovanijih boksera naše zemlje.

"Nenad Borovčanin je veoma dobar i talentovan bokser. Bez pravog trenera već je postigao značajne rezultate u ringu. To pokazuje da ima veliko srce i pravu motivaciju. Pobjedio je u svih 25 profesionalnih mečeva, od čega je 18 puta dobio nokautom. To je zaista impresivan trijumfalni skor. Potreban mu je promoter, trener, stručnjak za rad na kondiciji i menadžment. Mi ćemo mu pomoći u karijeri", poručio je Kličko, koji je dobio 54 meča u karijeri, od čega 48 nokautom, uz samo tri poraza.

Dokle?

"Imam 34 godine i u najboljem sam dobu za jednog boksera. Imam dosta samopouzdanja i puno iskustva. Znam i da me do kraja karijere čeka još nekolio velikih mečeva", kaže Vladimir Kličko, koji kao i brat Vitalij, ima doktorsku titulu, diplomu sa Fakulteta za sport Univerziteta u Kijevu.

"Pored sporta, moj brat Vitalij i ja prije tri godine smo osnovali 'Kličko menadžment grupu KMG', koja je smještena u njemačkom Hamburgu. Imamo i kancelarije u Kaliforniji. Preko te firme želimo da pomognemo pri razvoju pojedinačnih i autentičnih strategija u marketingu za kompanije, brendove i ličnosti. Štaviše, vršimo konsalting za firme koje se probijaju na istočnom i zapadnom tržištu. Kada ne treniram, ili se ne spremam za meč, uživam u kancelarijskom poslu na raznim projektima".

Nedosanjani snovi?

"Jednog dana bih želio da imam svoju porodicu i djecu. Ljubomoran sam na brata Vitalija, jer se već oženio i ima troje izuzetno lijepe dece. Ali, siguran sam da će se to i meni desiti jednog dana", zaključuje Vladimir Kličko, koji se trenutno zabavlja sa 20-godišnjom američkom glumicom i pjevačicom, Hejden Lezli Penetijer.

Vladimirov stariji brat okušao se i u politici. Član gradskog parlamenta u Kijevu i član je Organizacionog odbora za naredno Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012, koje se dijelom održava i u Ukrajini. Mlađi Vladimir je bio član delegacije njemačkog ministarstva ekonomije i tehnologije, koja je putovala u Centralnu i Južnu Ameriku na potpisivanje mnogobrojnih sporazuma.

Blistavu karijeru, Vladimir je najavio još na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti, kada je osvojio zlatnu medalju.

Na posljednja četiri profi-boks spektakla, na kojima su braća učestvovala, nije bilo manje od 12.500 gledalaca. Posebno su popularni u Njemačkoj. Borbe Kličkovih u "Feltins Areni" u Gelzenkirhenu pratilo je 61.000 ljudi, dok je u Diseldorfu bilo 55.000.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC