• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ban Ki Mun u Beogradu, na Divčev poziv?

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun nedavno je dobio poziv od Vlade Divca da posjeti Beograd.

 Ban Ki Mun u Beogradu, na Divčev poziv? Izvor: MONDO

Povod za pozivnicu je bila Skupština Evropskog olimpijskog komiteta, koja će u novembru ove godine biti održana u srpskoj prijestonici. Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, u razgovoru za "Press", kaže da intenzivno radi na tome da za govornicom bude i Ban Ki Mun...

"Dovođenje Ban Ki Muna u Srbiju je inicijativa našeg Olimpijskog komiteta, a taj prijedlog je podržao i Evropski olimpijski komitet i nadam se da ćemo uspjeti da ga dovedemo. To bi bio važan događaj za našu zemlju. Već smo mu uputili i zvaničnu pozivnicu, a vjerujem da će prihvatiti jer je već bio na jednoj skupštini EOK-a u Danskoj", izjavio je Divac.

"Tada je u svom govoru pričao o tome šta sport može da uradi u zbližavanju ljudi. Jednom prilikom je bio i u izbjegličkom kampu u Africi i od izbjeglica je dobio loptu na poklon. Pošto odnedavno Evropski komitet ima stolicu u UN, vjerujem da će to uticati da on, ukoliko bude imao vremena, dođe kod nas na Skupštinu", dodao je Divac.

OKS je tokom 2009. godine, brojnim uspješno sprovedenim programima, zaslužio pohvale Međunarodnog olimpijskog komiteta, ali i drugin nacionalnih komiteta



"Godi nam pohvala MOK-a za naše programe koje smo sproveli, prije svega mi je drago zbog saradnika, a meni kao predsjedniku posebno znači kada čujemo da nas hvale drugi komiteti. Pogotovo sam srećan jer je jedna pohvala stigla od Američkog olimpijskog odbora", rekao je Divac.

Prvi čovjek srpskog olimpijskog pokreta vjeruje da bi Ban Ki Mun posjetu Srbiji iskoristio da obiđe i broje izbjeglice u ovoj zemlji.

"Siguran sam da će Ban Ki Mun obići izbeglice kod nas i to će biti veoma pozitivna stvar za cijelu našu zemlju. Pošto imamo veliki broj izbjeglica u Srbiji i ja se privatno bavim humanitarnim radom, želja mi je da te svari objedinim. Drago mi je da su zemlje u okruženju shvatile problem izbjeglica i što rade na njemu", poručio je predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Divac je poslije Skupštine OKS, koja je u petak održana u Subotici, rekao da je zadovoljan onim što je OKS uradio u proteklih godinu dana, od kada je on na čelu te organizacije.

"Zadovoljan sam u globalu proteklom godinom, mada ima dosta stvari koje ću još pokušati da promijenim. Najbolji projekat koji smo uradili, bar što se mene tiče, jeste kategorizacija sportista. Napravili smo kategorije i sportisti su počeli da primaju stipendije po tim programima i to ne samo oni, već i treneri. Meni je kao sportisti najvažnije da oni imaju sigurnost svo vrijeme, a ne da ih se sjetimo samo pred Olimpijadu", poručio je Divac.

(MONDO, foto: AP, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC