• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eutanazija fudbalskog stadiona...

Tona eksploziva i 55 eksplozija bilo je dovoljno da kultni stadion NFL giganta, Dalas Kauboja nestane sa lica zemlje za nekoliko sekundi.

 Eutanazija fudbalskog stadiona... Izvor: MONDO

A, "kauboje" je decenijama na Teksas stadionu gledalo 66.000 navijača. I radovalo se Superboul titulama Dalasa, 1971, 1977, 1992, 1993. i 1995. godine.

Poslije 40 godina, Dalas se preselio na novi stadion, a stari je otišao u prašinu. I istoriju.

Sceni rušenja prethodio je vatromet, a "crveno dugme" pritisnuo je Kejsi Rodžers, jedanaestogodišnji fan NFL tima, koji je bio srećni dobitnik lutrije. Rušenje Teksas stadiona gledalo je oko 20.000 navijača Dalasa, bivših igrača i nadaleko čuvenih čirlidersica Kaubojsa.

Svi oni, još od 2008. godine, skupljaju se na novom, super-modernom Kaubojs stadionu u predgrađu Dalasa, Arlingtonu. Tu je u februaru održan prvi NBA Ol-star meč na fudbalskom stadionu, a njegova izgradnja koštala je 1,2 milijarde dolara.

Inače, sada već pokojni Teksas stadion imao je ogromnu rupu u krovu, a navijači Dalasa govorili su da je to zato "da bi Bog mogao da gleda tim kako igra".

Za 38 sezona na Teksas stadionu, Dalas je dobio 213 od 313 utakmica kao domaćin, a mnogi NFL fanovi širom SAD ne mogu da zamisle Dan zahvalnosti bez prenosa mečeva Dalas Kaubojsa, koji su jedan od kultnih timova u sportu koji Amerikanci smatraju - fudbalom.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC