• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: BiH na Makedonce i Mađare

U ponedjeljak je u Beogradu održan žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu, koje će od 17. do 29. januara 2012. biti održano u Srbiji.

 RUKOMET: BiH na Makedonce i Mađare Izvor: MONDO

Bez kuglica sa imenima organizatora Srbije i aktuelnog šampiona Francuske, u ponedjeljak je u Beogradu održan žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu, koje će 2012. godine biti održano u našoj zemlji.

U kvalifikacije za jubilarno, deseto Evropsko prvenstvo, ušlo je 37 reprezentacija, ali će one najlošije po kvalitetu morati da prođu pred-ciklus kvalifikacija, kako bi izborile tri rezervisana mjesta u glavnoj fazi. Tamo, timovi su podijeljeni u sedam grupa, sa po četiri ekipe, a dve najbolje iz svake grupe pridružiće se Srbiji i Francuskoj na završnom turniru.

Svi su se u ponedjeljak, u Skupštini Beograda složili da je najteža Grupa 2, u kojoj su Hrvatska, Španija, Rumunija i Litvanija.

Reprezentacija BiH za protivnika u kvalifikacijama dobila je Mađarsku i Makedoniju, a pridružiće im se pobjednik grupe A u kojoj će se boriti Estonija, Kipar, Bugarska i Velika Britanija.

GRUPA 1: Mađarska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, pobjednik Grupe A

GRUPA 2: Hrvatska, Španija, Rumunija, Litvanija

GRUPA 3: Poljska, Slovenija, Ukrajina, Portugal

GRUPA 4: Švedska, Slovačka, Crna Gora, pobjednik Grupe C

GRUPA 5: Nemačka, Island, Austrija, pobjednik Grupe B

GRUPA 6: Norveška, Češka, Holandija, Grčka

GRUPA 7: Danska, Rusija, Bjelorusija, Švajcarska

Prije starta kvalifikacija, 27. oktobra ove godine, od 11. do 13. juna, biće održani turniri na kojima će se devez najlošije rangiranih timova na listi Evropske rukometne federacije (EHF) boriti za tri mjesta u grupama 1, 4 i 5.

GRUPA A: Estonija, Kipar, Bugarska, Velika Britanija

GRUPA B: Letonija, Italija, Finska, Gruzija

GRUPA C: Belgija, Turska, Izrael, Luksemburg

Deseto EP u rukometu biće održano od 17. do 29. januara 2012. godine u četiri srpska grada, odnosno pet dvorana. Igraće se u Beogradu, u Areni (22.500) i Pioniru (7.200), u novosadskom SPENS-u (11.000), niškom Čairu (7.000) i vršačkom Milenijumu (4.058).

Na zimus odigranom EP u Austriji, finale su igrali Francuzi i Hrvati. Francuska je dobila u reprizi finala Svjetskog prvenstva, odigranog 2008. godine u Hrvatskoj, kada su "pijetlovi" uzeli titulu šampiona svijeta Hrvatima u sred Zagreba.

Trijumfom u Austriji, Francuska je postala jedina rukometna reprezentacija na planeti, koja je u isto vrijeme bila olimpijski, svjetski i evropski šampion.

Srbiji, računajući i period pod imenom SR Jugoslavija i Srbija i Crna Gora, EP 2012. godine biti sedmo u istoriji.

"To je veliko priznanje i čast, ali i odgovornost za sve nas", ocijenila je ministarka omladine i sporta Samardžić-Marković na svečanosti u Gradskoj skupštini.

"Organizacija prvenstva Evrope je od izuzetnog značaja za Beograd i Srbiju, ne samo u sportskom, već i u kulturnom i privrednom smislu. Poželjela bih učesnicima takmičenjima, kao i svim gostima da uživaju u našoj zemlji u svakom pogledu", poručila je Samardžić-Marković.

Svih 16 učesnika EP u Srbiji biće poznato 12. juna 2011. godine, kada budu završene kvalifikacije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC