• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Zvezda na titule u obe konkurencije

Odbojkaši i odbojkašice Crvene zvezde boriće se za trofej najboljeg u Srbiji. Muškarci protiv Radničkog, žene protiv Spartaka.

 ODBOJKA: Zvezda na titule u obe konkurencije Izvor: MONDO

Sportsko društvo Crvena zvezda imaće šansu da se poraduje titulama prvaka države u obe konkurencije u odbojci.

Muški i ženski tim Crvene zvezde igraće u finalu srpskog prvenstva, a bliže trofeju, svakako su, odbojkašice koje žele da se okite duplom krunom u sezoni u kojoj su bile dominantne na domaćoj sceni.

Odbojkašice beogradske Crvene zvezde u srijedu će protiv subotičkog Spartaka početi finalnu seriju prvenstva Srbije u kojem će igrati deveti put u posljednjih 10 sezona.

Trener crveno-bijelih Ratko Pavličević izrazio je želju da njegova ekipa u finale krene sa istom atmosferom koja joj je ove sezone donijela trofej nacionalnog Kupa i u učešće u finalu evropskog Kupa CEV.

"Djevojke su uložile mnogo napora i truda da bi stigle ovdje... Zato se nadam da će dobrom, strpljivom igrom doći do novog rezultata", rekao je Pavličević i istakao da je uvjeren da se njegova ekipa neće opustiti poslije 28 uzastopnih pobjeda u domaćim takmičenjima.

"Ne opterećujemo se ligaškim uspjesima, nikad to nismo radili. Imamo veliku želju da najviše pokažemo u finalu, usredređeni smo samo na ono što nas čeka. Djevojke su već pokazale da su orne da igraju velike utakmice", naglasio je Pavličević.

Reprezentativka Srbije Stefana Veljković izrazila je mnogo veći optimizam rekavši da crveno-bijele žele da Spartak savladaju u tri meča. "Osvojile smo Kup, bile druge u Kupu CEV, što je istorijski uspjeh, ali nam je titula najbitnija", rekla je Stefana Veljković.

Prva utakmica serije igraće se u srijedu od 18 sati u dvorani Šumice, a druga, takođe u Beogradu, u subotu. Prvi meč u Subotici zakazan je za 21, a drugi, ako bude bilo potrebe, za 24. april. Eventualna majstorica igraće se 28. aprila.

Odbojkaši, pak, treba da svrgnu kralja sa trona. Do titule prvaka imaju još jednu prepreku, ali kakvu - kragujevački Radnički, branioca titule.

"Iskreno, ove dvije ekipe su i pokazale najviše u prvenstvu i zaslužuju da se bore za titulu. Ogromna je bila razlika u odnosu na ostale timove. Dobro se poznajemo i velikih nepoznanica nema", rekao je trener odbojkaša Zvezde Željko Bulatović na konferenciji za novinare.

Finalna serija počinje u četvrtak u Kragujevcu, a prednost Zvezde biće što je u polufinalu sa Partizanom igrala samo tri utakmice, a Radnički protiv Vojvodine čak pet.

"Radnički igra atipičnu odbojku... ima izuzetno jak napad, borbeni su, iskusni... Ali, mi smo imali vremena da se odmorimo i spremimo za njih", dodao je Bulatović.

Prvotimac Zvezde Tomislav Dokić protiv Radničkog će igrati treće finale od kada je u klubu iz Ljutice Bogdana.

"Imamo pozitivan skor s njima, ali to ništa ne mora da znači. Ne treba se osvrtati na to", rekao je Dokić i ocijenio da će posebno teško biti ostvari pobjedu u kragujevačkoj dvorani Jezero, što je crveno-bijelima neophodno za titulu.

"Najbitnije je da napravimo taj brejk, a što ne bismo to uradili već u prvoj utakmicama? Moraćemo da utrošimo dosta emocija, ali kada ćemo ako ne sada? Za ovo smo se cijele sezone i spremali", naglasio je Dokić.

Druga utakmica finalne serije igraće se u nedelju, takođe u Kragujevcu, a potom će Beograd biti domaćin 22. aprila, a ako bude bilo potrebno i 25. istog mjeseca. Eventualna majstorica zakazana je za 28. april u Kragujevcu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC