• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Ništa od srpskog derbija

Poslije polovičnog učinka u drugom kolu, otpala je mogućnost da se Novak Đoković i Viktor Troicki sastanu u četvrtfinalu ATP turnira u Monte Karlu.

 MONTE KARLO: Ništa od srpskog derbija Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser i prvi nosilac ovog turnira, plasirao se u treće kolo pobjedivši borbenog Francuza Florana Seru - 6:2, 6:3.

Njegov sljedeći rival biće Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je deklasirao Letonca Ernestsa Gulbisa (6:1, 6:4). Đoković u međusobnim okršajima vodi sa 7:2 i dobio je posljednjih šest mečeva. Za poraz od Vavrinke ne zna još od turnira u Beču krajem 2006. godine!

Istovremeno, Troicki nije uspio da odigra na gornjoj granici svojih mogućnosti i na šljaci iznenadi španskog veterana Tomija Robreda. Poražen je u dva seta - 3:6, 4:6 za sat i 15 minuta.

Da je slavio, u borbi za četvrtfinale išao bi na Davida Nalbandijana ili Mihaila Južnjog, što znači da je njegov peti susret sa Đokovićem više bio lijepa želja nego realnost.

Novak je solidno startovao pred "domaćom" publikom, s obzirom na to da u Monte Karlu ima prijavljeno prebivalište.

U prvom meču posle prekida saradnje sa američkim trenerom Todom Martinom nije briljirao od početka do kraja, ali je igrao efektniji tenis i pokazao znatno više entuzijazma u odnosu na prethodne turnire.

Napravio je 25 "vinera", od toga 20 u prvom setu (uglavnom iz forhenda), uz 23 neiznuđene greške.

Prvi set praktično je riješio u svoju korist kada je poveo sa 4:0. Sera je u narednom gemu propustio pet brejk lopti, prije nego što je konačno oduzeo servis Đokoviću i smanjio na 4:1, pa 4:2. Bilo je to sve od njega u tom dijelu meča.

Novak je i drugi set otvorio brejkom (2:0), ali mu se 67. reket svijeta odmah revanširao. Favorit je svoju sljedeću šansu dočekao u osmom gemu, poveo je sa 0:40, a Sera mu nepreciznim smečom "poklonio" ključni brejk.

Troicki je protiv Robreda izgubio priključak pošto je poslije dobijenog uvodnog gema prepustio protivniku četiri zaredom. Jedinim brejkom na meču uspio je da smanji na 4:3, ali ne i da ozbiljnije zaprijeti preokretom.

Španac je u drugom setu igrao strpljivo i održavao ravnotežu do rezultata 3:3. Uslijedio je brejk, na koji Troicki nije uzvratio iako je imao šansu (30:40).

Viktor je tako nastavio više nego prosječnu sezonu, u kojoj osim polufinala Dohe, još u januaru, nema nijedan rezultat koji bi ukazao na to da je spreman da pređe na viši nivo.

Nagradni fond "Monte Karlo Roleks Mastersa" iznosi 2,54 miliona evra.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC