• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BG MARATON: Jači od problema!

Direktor Dejan Nikolić uvjeren je da će Beogradski maraton biti odlično organizovan i da nedolazak nekih trkača neće ugroziti kvalitet.

 BG MARATON: Jači od problema! Izvor: MONDO

Start 23. beogradskog maratona zakazan je za nedelju u 10 časova, a popularna Trka zadovoljstva startovaće pet minuta kasnije.

"Vjerujem da će ovo izdanje maratona, bez obzira na poteškoće koje postoje u gradu, funkcionisati kako treba. Bitno je da tehnički uslovi budu dobri, jer je to pozivnica svima koji žele da učestvuju", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Prema njegovim rječima, očigledno je da se grad trudio i da se svakodnevno vidi da se uređuje trasa maratona.

Ipak, neki od prijavljenih elitnih trkača neće uspjeti da prevaziđu zastoj u aviosaobraćaju.

"Ubijeđeni smo da će lijepa slika iz Beograda još jednom otići u svijet. Nažalost, neki od ljudi koji je trebalo da dođu, neće stići. Ali to neće ugroziti organizaciju maratona i njegov kvalitet. Elitni takmičari iz Kenije doputovaće preko Istanbula, a ne preko drugih destinacija, kako je ranije bilo planirano", objasnio je Nikolić.

Novinarima iz inostranstva biće olakšano praćenje maratona, tako što će sve informacije iz Beograda biti usmjeravane u specijalno oformljeni centar u Londonu.

"Biće pripremljena kraća reportaža i otići će prvo u Evropu, a onda i u više od 160 država svijeta", rekao je Nikolić i zahvalio se na podršci Ministarstvu omladine i sporta, Atletskom savezu Srbije, predsjedniku OK Srbije Vladu Divcu i naslovnom sponzoru, kompaniji "Tajm fors".

Promoter ovogodišnjeg maratona, nekadašnji poljski sprinter Marijan Voronjin, namjeravao je da u Srbiju doputuje avionom, ali je morao da to učini autom. On je istakao da se raduje što će biti dio ove manifestacije i da je u Beogradu "među prijateljima".

Predsjednik OKS Vlade Divac podsetio je da je prvi maraton održan u Beogradu prije 100 godina.

"Maraton 1912. bio je kvalifikacioni za Olimpijske igre u Stokholmu. Beogradski maraton, međutim, sa Trkom zadovoljstva promoviše sport za sve, što je jedna od osnova olimpijskog pokreta".

Očekuje se učešće oko hiljadu maratonaca i polumaratonaca (prijave do subote u 16 časova), kao i više hiljada rekreativaca u Trci zadovoljstva, u kojoj je učešće slobodno.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC