• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARATON: Kenijci i Olivera, naravno

Olivera Jevtić ponovo najbolja u polumaratonskoj trci. Za dvije sekunde sporija od rekorda. Kenijci dominirali u maratonu.

 MARATON: Kenijci i Olivera, naravno Izvor: MONDO

Kenijski atletičar Džonston Kibet Majo pobjedio je na 23. Beogradskom maratonu, na kojem su trkači iz Kenije potvrdili dominaciju osvojivši prvih pet mjesta.

Džonston Kibet Majo je trku završio za dva sata, 16 minuta i 23 sekunde (šest minuta slabije od rekorda staze). Majo, koga zovu "lav sa Kilimandžara" je bio favorit i po dolasku u Beograd obećao je da će pobijediti.

"Trka je bila teška, toplo je, ali imao sam dovoljno samopouzdanja. Na 38 kilometru znao sam da ću pobijediti i nisam imao problema. Maraton je dobro organizovan", rekao je Majo.

Drugo mjesto osvojio je Feni Kipkorir Kibet sa 2:18,15, dok je treći kroz cilj poršao Pol Lomon Lopio sa 2:18,19. Četvrto mjesto osvojio je Semi Kibet Rodih sa 2:19,29, a peto Viktor Kiprono Kimeli sa 2:20.25.

Na maratonskoj trci učestvovalo je 259 atletičara iz 24 zemlje. Rekord Beogradskog maratona iznosi 2:10:54, koji je postavio Kenijac Jafet Kosgei.

U polumaratonu i dalje vlada Olivera Jevtić. Sedmi put u karijeri, srpska atletičarka je trijumfovala u trci na 21 kilometar, koja se održava u okviru Beogradskog maratona.

Njeno vrijeme bilo je 1 sat, 13 minuta i 13 sekundi. Ovo je bilo njeno osmo učešće u polumaratonu.

Olivera drži i rekord u polumaratonskoj trci na BG maratonu. On iznosi 1:11:41.

"Tačno je da se meni sviđa pjesma 'April u Beogradu' Zdravka Čolića, samo moja pjesma trajala je 21 kilometar. Do 15. kilometara imala sam prolaz za rekord staze. Poslije sam sama trčala i vjetar mi je smetao", rekla je Olivera novinarima poslije trke.

Srpska atletičarka je rekla da je prezadovoljna rezultatom, jer ga je ostvarila bez posebne pripreme.

"Ovo je kontrola, da vidim gdje sam u pripremama za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Tamo će biti drugačije, biće toplije vrijeme, ali znam kako da se spremim za takve uslove", dodala je.

Trener najbolje srpske atletičarke Slavko Kuzmanović najavio je učešće Olivere Jevtić na maratonu na EP u Barseloni.

"Da bi bila spremna za EP mora da trči maraton za dva sata i 25 minuta, a očekujem da će za medalju biti potreban rezultat od 2:30.Ona će do EP trčati na Kupu Beograda i na trci na 10.000 metara u Parizu. Zadovoljan sam kako je trčala, s obzirom da je trčala sama, a to nije lako", rekao je on.

Bjelorus Stepan Rahovcov pobjedio je u polumaratonu u muškoj konkurenciji u vremenu 1:05:24. Drugi je bio Kenijac Mengis Nikson Kiphofgej (1:07:50), a trećepleasirani je Srbin Miroslav Komarčević (1:10:24).

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU SA BEOGRADSKIH ULICA

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC