• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Režim Zimonjića i Nestora u Monte Karlu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor postali su prvi dubl koji je odbranio titulu u Monte Karlu, poslije osam godina.

 Režim Zimonjića i Nestora u Monte Karlu Izvor: MONDO

U nedelju, malo poslije šestog uzastopnog trijumfa Rafaela Nadala u singl konkurenciji, Srbin i Kanađanin igrali su svoje finale u Kneževini i osvojili 19. zajedničku ATP titulu.

Slab otpor, tokom 44 minuta, pokušali su da im pruže Indijac Maheš Bupati i Maks Mirnji, ali je Bupati tada morao da prekine meče zbog povrede - 6:3, 2:0.

Prvi nosioci uzeli su protivnicima brejkove u sedmom i devetom gemu prvog seta za brzo vođstvo, već poslije 29 minuta - 6:3. Kada su peti nosioci izgubili i prvi servis u drugom setu, Indijac je slegao ramenima i prekinuo svoje 80. finale u karijeri.

Posljednji koji su uspjeli da odbrane titulu u dublu na turniru ATP kategorije 1.000, bili su Jonas Bjorkman i Tod Vudbridž 2002. godine.

Nestor i Zimonjić prošle sezone savladali su najveće rivale, Amerikanca Boba i Majka Brajana sa 6:1, 6:4. Revanš na turniru osnovanom 1897. godine, otkazali su upravo Bupati i Mirnji, koji su izbacili Brajane u četvrtfinalu.

"Monte Karlo je definitivno jedan od najljepših turnira, sa mnogo tradicije. Sjajne me uspomene vežu za ovaj turnir. Ovdje sam 2004. godine osvojio prvu Masters titulu. Poseban je osjećaj kada igram ovdje i zato mi je drago što smo odbranili titulu", rekao je Zimonić.

Srpski Dejvis kup reprezentativac je u Monte Karlu već bio šampion, a ove godine se i četvrti put okitio titulom sa tog turnira.

"Naravno da nismo željeli da do trofeja dođemo na ovaj način, zbog povrede Maheša. Ali cio turnir smo igrali dobro. Lijepo se osjećam zato što znam da sam barem jedan turnir osvojio više puta nego Danijel", našalio se Zimonjić, koji je osvojio 35. titulu u karijeri.

Nestor mu je pomogao na 19 turnira. Ukupno je Kanađjanin rođen u Zemunu osvojio 67 titula.

Za titulu u dublu, na 2.750.000 evra vrijednom turniru, dobija se 133.500 evra i 1.000 ATP bodova. Poraženima je pripao ček na 62.440 i 600 ATP bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC