• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Radnički na korak od odbrane titule

Poslije pobjede u drugom meču finalne serije plej-ofa nad Crvenom zvezdom (3:1), odbojkaše Radničkog samo pobjeda dijeli od odbrane titule.

 ODBOJKA: Radnički na korak od odbrane titule Izvor: MONDO

Šampion Srbije u odbojci nalazi se na korak od odbrane krune.

Radnički je u paklenoj atmosferi dvorane "Jezero", pred 3.800 navijača, izgubio prvi set, ali potom dobio drugi meč finalne serije plej-ofa protiv Crvene zvezde.

Radnički Kredi banka - Crvena zvezda 3:1 (24:26, 33:31, 25:22, 25:18).

Kragujevčani sada vode sa 2:0 u pobjedama i za odbranu titule, potrebna im je još jedna pobjeda, a prva naredna prilika za to je u četvrtak (18.00, TV), kada se serija bude preselila u "Šumice".

Djeluje kao da je sve izgubljeno za crveno-bijele, ali prije dvije sezone, takođe u finalu plej-ofa, Radnički je iz Kragujevca donio 2:0 u Beograd, Crvena zvezda uspjela je da vrati seriju na majstoricu u Kragujevac i onda poslije velike drame u petom meču došla do prve titule od 2003. godine.

S te tačke gledišta, ovih 2:0 za Radnički ne znači mnogo, ali... Činjenica je da su momci koje sa klupe vodi nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Slobodan Kovač favoriti.

DVORANA: SC "Jezero". Gledalaca: 3.800. Trajanje meča: 118 minuta. Rezultat u seriji: 2:0.

RADNIČKI: Petković, I. Jovanović, Radović 1, I. Ivović 9, Čupković 19, Ilić 3, J. Ivović, Čedić 20, Maksimović 11, Opačić, Pantelić (libero), Stevanović 14. Trener: Slobodan Kovač.

CRVENA ZVEZDA: Stefanović, Jakovljević 15, Ćulafić, Pajić, Bojović 13, Koprivica, Milutinović, Mitić, Terzić 11, Dokić 17, Rašić 14, Vujić (libero). Trener: Željko Bulatović.

Kragujevčani su bili hrabriji od rivala i to je na kraju odlučilo pitanje pobjednika. Imala je Crvena zvezda igru i rezultat, ali ne i dovoljno znanja da to materijalizuje. Željko Bulatović je ovaj meč počeo sa Nemanjom Stefanovićem na mjestu dizača, dok je Mitić ostao na klupi, a od starta je u postavi bio i još uvijek nedovoljno oporavljeni Miloš Terzić. Sa druge strane, Radnički je bio lišen pomoći Zorana Jovanovića, kome je pukao mišić, a Kovač je bio prinuđen da meč odigra cio meč sa tri primača.

Domaćin se "odlijepio" već na drugom tehničkom tajm-autu (16:14), a dva poena viška je držao sve do 23:21. Zvezdina igra u bloku i u polju je bila daleko od potrebne da bi se suprotstavili Radničkom, koji je to znao da iskoristi i da dobije i treći set bez većih napora - 25:22.

U četvrtom periodu na terenu kao da je postojao samo jedan tim. Radnički je igrao ekstra motivisano, "letjeli" su po parketu domaći, za njih nije bilo izgubljene lopte, za razliku od uglavnom anemičnih i nemoćnih igrača Crvene zvezde, pa su ubjedljivo dobili ovaj set, samim tim i meč - 25:18.

Što se tiče pojedinačnog učinka, blistao je reprezentativni srednjak Radničkog Vladimir Čedić, koji je nanizao čak 11 blokova, uz sjajan učinak u napadu (16-10), a ne treba zaboraviti da se Čedić najduže zadržavao i na servisu! Ilija Ivović je blistao u bloku kad je bilo najpotrebnije, Marko Maksimović je takođe bio vrlo dobar na servisu i u napadu (12-9), a Nemanja Stevanović je uknjižio četiri asa.

Sa druge strane, Tomislav Dokić je bio najbolji poenter Zvezde, ali je njegova igra bila dosta loša. Kapiten Beograđana je čak deset puta zaustavljen blokom! Bolji od ostalih bili su samo Mladen Bojović, Nemanja Jakovljević i donekle Milan Rašić.

U prvom meču finalne serije, takođe je bilo 3:1 za Kragujevčane.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC