• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujasinović: I bez plate daćemo sve u Napulju

Vaterpolisti Partizana nisu primili platu nekoliko mjeseci, ali i pored toga najavljuju veliku borbu u Napulju. Vujasinović: "Ojačali smo kao tim".

 Vujasinović: I bez plate daćemo sve u Napulju Izvor: MONDO

Evropska titula čeka se na Banjici 34 godine. Tada je Vaterpolo klub Partizan osvojio posljednju od šest titula šampiona Evrope. Sada su crno-beli opet na Fajnal-foru u Napulju, navijači se s pravom nadaju...

Partizan će u polufinalu Evrolige igrati protiv "reprezentacije svijeta", najskupljeg tima na planeti, italijanskog Pro Reka. Nekadašnji igrač kluba iz Đenove, legenda srpskog vaterpola Vladimir Vujasinović rekao je u intervjuu "Večernjim novostima" da Partizan ima šansi, ali da će biti "vraški teško".

"Velikom Vladimiru" ili "Gospodinu Vujasinoviću", kako ga zove njegov trener Igor Milanović, u karijeri nedostaje upravo evropska kruna sa jednim srpskim klubom. Sada je tako blizu nje...

"Samo učešće na F4 govori da šansa postoji. Ali, biće vraški teško. Naročito u polufinalu sa Pro Rekom, koji je na papiru stvarno veliki favorit. Domaćini su, a imaju vjerovatno najjaču ekipu u istoriji. I sve će da urade da bi ostvarili cilj", kaže Vujasinović.

Reko jeste veliki favorti, ali samo je Partizan ove sezone ostvario sve pobjede u Evroligi.

"Ne idemo u Napulj da izgubimo i da prođemo sa što manjom razlikom. Želimo da se ponašamo onako kako smo radili tokom cijele godine. Stvarno smo iz mjeseca u mjesec napredovali, igramo sve bolje. Ako pružimo onoliko koliko možemo i ako se poklope neke stvari imamo čemu da se nadamo", rekao je Vujasinović.

Srpski as je procijenio da Partizan ima 30 odsto šansi da dobije Pro Reko.

"Kada je prošle godine odlazio Filip Filipović govorio sam da naš realan cilj jeste fajnal-for. A u polufinalu smo izvukli najtežeg mogućeg rivala. Oni su doveli najbolje igrače iz drugih reprezentacija - da igraju SP, prošetali bi se. Realno su jači od nas. Da bismo došli do finala, neophodno je da damo više od svog maksimuma, da iskoristimo svaku šansu. Hrabri nas i saznanje da je u sportu sve moguće, a nadamo se i slabom danu Reka. Ali, šta će dalje biti poslije polufinala, ne bih pričao", rekao je Vujasinović.

On je procjenio da je neuigranost najveći nedostatak Pro Reka, a da je najveća snaga crno-belih u tome što su borbeni, čvrsti i psihički i fizički.

"Ojačali smo kao tim. I ono što je najvažnije, svako daje svoj maksimum, što nas je i odvelo u Napulj", primjećuje "Vujas".

A novi trener Igor Milanović doneo je, prema riječima Vujasinovića, svježinu i nove ideje u igranju odbrane.

"Posvetio se, pogotovo na početku sezone, samo odbrani. Samo smo o njoj pričali, samo nju vježbali, trošili svu energiju na uigravanje sa samo jednim ciljem: kako ne primiti gol. I uveo je, što malo ekipa radi, da odbranu igraju sva šestorica igrača. Ne kao nekad u nekoj fazi dvojica ili trojica, već svi. Važno je da svako svakom pomaže, a i motivisao je sve da se pokažu i dokažu igrom u odbrani. A takva igra, kao i nemoć protivnika, donosi i veliku sigurnost u napadu", kaže Vujasinović.

Ipak, u klubu sa Banjice nije sve idealno. Dok se u bazenu postižu vrhunski rezultati, dotle van bazena ima problema, finansijskih, naravno.

"Jedini problem koji može da se odrazi na ekipu jeste to što zarade nismo primili mjesecima. Jedino to može da nas poremeti u nekoj našoj pripremi za Napulj. Do prošle godine to se koliko-toliko zatvaralo. Sada je dosta teška situacija, i bojimo se da na nekog ne utiče podsvjesno. Sve ostalo u klubu je pod konac i bilo bi šteta da nam se naruši neophodan mir. Duguje se na sve strane. Reprezentativcima se duguju premije, klubovi ne funkcionišu, a Partizan, koji ima zlatne momke iz Rima, ne daje platu...", kaže Vujasinović.

Ipak, vaterpolisti Partizana u bazenu pružaju igre kao da su najplaćeniji sportisti na svijetu.

"Svi se trudimo da na treninzima i utakmicama dajemo sve od sebe. Ali, to je stvar koja smeta, donosi nervozu...Vaterpolo treniram i igram zato što ga volim, i sigurno je da ću, primao platu ili ne, dok sam u bazenu davati 100 odsto svojih mogućnosti. Nadam se da se to neće primjetiti ni na fajnal-foru. Ali, postoji neki teret. To je kao kada čovjek nosi ranac 100 metara i nije mu težak, ali na 100 kilometara može da 'ga ubije'", rekao je Vujasinović.

Iako je u bazenu više od 20 godina, Vujasinović još ne želi da se odrekne kapice.

"Igraću sve dok imam motiva. On dolazi sam po sebi. Čim krene bitna utakmica adrenalin je povišen. Dok imam snage da dobro igram, dok mogu da dajem cjelog sebe, dok imam želju da pobjeđujem, biću u bazenu. Kada sve to nestane, reći ću zbogom. Prošlog ljeta igrao sam i u Brazilu, radio na fizičkoj spremi. Sada se spremam za Maltu, gdje želim da sačuvam sadašnju svježinu", rekao je Vujasinović, koji ugovor sa Partizanom ima do 2011. godine.

Završni turnir Evrolige u Napulju biće njegov sedmi Fajnal-for. Debitovao je, i to baš u gradu pod Vezuvom, 1997. sa Barselonom. Osvajao ga je 2003, 2007. i 2008. sa Pro Rekom.

"Fajnal-for je jako težak, iscrpljujući, i više liči na kocku. Jer, sve ekipe su posvećene polufinalu, a za završnu utakmicu nemaju vremena da se oporave, pripreme. Bilo bi dobro da traje tri dana. Specifičan je po tome što favorit uvek ne pobjeđuje, što odlučuje i trenutno nadahnuće", rekao je Vujasinović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC