• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikec "upucao" svjetsko srebro

Član streljačke reprezentacije Srbije Damir Mikec osvojio je srebro s 685,9 krugova u gađanju vazdušnim pištoljem na Svjetskom kupu u Pekingu.

 Mikec "upucao" svjetsko srebro Izvor: MONDO

"Presrećan sam zbog ove medalje. Plej-of je bio pun obrta, odlučivale su nijanse i bolja koncentracija u završnici", rekao je Mikec ispred koga se plasirao samo Daril Zarenski iz SAD, koji je zahvaljujući sjajnoj finalnoj seriji od 103,2 kruga imao ukupan rezultat od 686,2 kruga.

"Meni je ovo strelište srećno, gađao sa na njemu u finalu Olimpijskih igara i zauzeo sedmo mjesto malokalibarskim pištoljem. Prošle godine sam bio osmi MK pistoljem na Svjetskom kupu, a 2008. na Studentskom sampionatu svijeta, osvojio sam ekipnu bronzu", dodao je Mikec.

Treći je bio Rus Vladimir Isakov koji je ostvario rezultat od 865,5 krugova.

Drugi srpski reprezentativac Andrija Zlatić zauzeo je 16. mjesto u konkurenciji 67 strijelaca sa 579 krugova. Za finale su mu nedostajala tri kruga.

Stevan Pletikosić je osvojio 15. mjesto u gađanju malokalibarskom puškom 60 metara ležeći pošto je upucao 594 kruga, dva manje nego što je bilo potrebno za finale. Isti rezultat zabilježio je i Nemanja Mirosavljev na 17. mjestu, dok je Milenko Sebić bio 36. sa 591 krugom.

Zlato je osvojio Džozef Hajn iz SAD sa 702,2 kruga, srebro je pripalo Nijemcu Heniju Junhajnelu (701,9), a bronza još jednom Amerikancu Eriku Aptagrafu (701,2).

Četvrtog dana Svjetskog kupa u Pekingu na strelište će srpske takmičarke u disciplini MK puška trostav, tri puta 20 metaka: Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Aranka Binder, kao i Jasna Šekarić i Zorana Arunović u gađanju vazdušnim pištoljem.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC