• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Još ljepše nego 2009.

Serbia Open 2010. godine ima sve uslove da bude izuzetno uspješan. Dolazi i Džejmi Marej, igra u dublu. Viktor i Janko spremni za sezonu na šljaci.

 SERBIA OPEN: Još ljepše nego 2009. Izvor: MONDO

Teniski biser Beograda - ATP turnir Serbia Open powered by Telekom Srbija, uz još neke dorade, praktično je spreman za start, dvije nedelje prije zakazanog termina (od 1. do 9. maja).

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Stric Novaka Đokovića, Goran obavijestio je novinare da je povećan broj mjesta na centralnom terenu za 1.000 stolica, tako da je sada kapacitet oko 9.500 gledalaca.

Takođe, centralni teren je proširen tako da je sada isti kao na Rolan Garosu, što će biti odlična priprema teniserima, prije svega srpskim, pred Otvoreno prvenstvo Francuske.

Uz prvi teren (1.000 mjesta) i drugi (500 mjesta), ove godine novina će biti mini stejdž gdje će MTV organizovati cjelodnevni prateći program.

Goran Đoković je rekao da postoji i veliko ineteresovanje svjetskih medija za prenose mečeva sa turnira u Beogradu, kao i da je ove godine pozvano dosta poslovnih ljudi, pa će Serbia Open powered by Telekom Srbija biti prilika i za sklapanje novih poslovnih aranžmana.

"Kao što vidite, prošlogodišnji sponzori su ostali uz nas, a imamo i neke nove. To dovoljno govori o ovom turniru", dodao je stric najboljeg srpskog tenisera.

Osim Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića, na turniru će učestvovati i Amerikanci Džon Izner i Sem Kveri, Belgijanac Oliver Rohus, Italijan Andreas Sepi, Francuz Rišar Gaske, a novost je da se za turnir u dublu prijavio Džejmi Marej, brat Endija Mareja.

"Dali smo 'vajld-karte' nekim našim igračima. Imamo pet, šest zahtjeva od igrača iz inostranstva, ali još nismo odlučili. Znaćemo uoči samog žrijeba", rekao je Goran Đoković.

Dok su novinari obilazili kompleks na Dorćolu, gdje su završni radovi u toku, Troicki i Tipsarević trenirali su na centralnom terenu, pripremajući se za napornu sezonu na šljaci. Najprije ih očekuje turnir u Rimu, potom se vraćaju u Beograd.

Troicki je rekao da se nada da će ove sezone zabilježiti bolje rezultate na šljaci nego prethodne, a optimizam gradi na dobroj formi u kojoj je trenutno.

"Turnir u Beogradu ima sve preduslove da bude super. Lista igrača je jaka i očekujem da nas publika bodri u velikom broju", rekao je Viktor, a na pitanje šta bi ga zadovoljilo, odgovorio je: "Prvo mjesto, naravno".



Tipsarević je pobijedio povrede koje su ga pratile od Indijan Velsa i sada je skoncetrisan na turnire u Rimu i Beogradu, ali i na svadbu koja je planirana za početak juna.

"Povrede su prošlost. Riješio sam da preskočim turnire u Majamiju i Barselone da bih se što bolje spremio za sezonu na šljaci", rekao je Tipsarević.

Neizbježno pitanje je bilo i predstojeći duel protiv Hrvatske u Dejvis kupu. Janko je rekao da je pričao sa Ivanom Ljubičićem, koji igra kao mladić u posljednje vreme, koji ga je uvjerio da neće biti u hrvatskom timu.

"Na Ljubu se vrši nevjerovatan pritisak, ali mi je rekao da 100 odsto neće igrati. Biće u odijelu u Splitu, tako mi je rekao", izjavio je Tipsa.

On je dodao i da poptuno razumije i podržava odluku Nikole Pilića, savjetnika selektora srpskog tima Bogdana Obradovića, da ne ide u Split. "Stavio sam sebe u tu situaciju i zamislio da ja nekada budem selektor ili savjetnik hrvatskog tima i da sjedim na klupi Hrvatske protiv Srbije u Beogradu. Pa, to je nezamislivo", rekao je Tipsarević.

Upitan kako teku pripreme za svadbu, uz osmijeh je odgovorio: "Ne miješam se mnogo u to, moja buduća žena vodi računa o svemu".

(MONDO - foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC