• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samaran pred smrt gledao Nadala

Bivši predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Huan Antonio Samaran posljednje trenutke života proveo je gledajući tenis.

 Samaran pred smrt gledao Nadala Izvor: MONDO

Samaran je umro u srijedu zbog problema sa srcem, a pošto je prije tri dana primnjen u bolnicu.

Huan Antonio mlađi rekao je da se njegov otac osjećao dobro i da se ništa neobično nije događalo, pa je u nedelju gledao kako je Rafael Nadal pobijedio na turniru u Monte Karlu.

"Volio je tenis, ali šest ili sedam sati poslije toga nije mu bilo dobro i odlučili smo da dođemo u bolnicu", rekao je sin bivšeg predsjednika MOK-a.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je da mu je žao zbog smrti Huana Antonija Samarana, koga je nazvao "osvjedočenim prijateljem sportista i sportskih radnika Srbije".

"Sa velikim žaljenjem smo primili vijest o smrti dugogodišnjeg predsjednika MOK-a...Huana Antonija Samarana...Bio je osvjedočeni prijatelj sportista i sportskih radnika Srbije, što je u više navrata pokazao svojim djelima", navodi se u saopštenju OKS.

"Lično se založio da naši sportisti u pojedinačnoj konkurenciji nastupe na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, kada je naša zemlja bila pod međunarodnim sankcijama. Sportska porodica ostala je bez člana koji je mnogo doprinio razvoju olimpijskog pokreta i širenju ideja olimpizma", naveo je Divac.

OKS i Divac uputili su saučešće Samaranovoj porodici, MOK-u i Španskom olimpijskom komitetu.

Samaran je bio predsjednik MOK od 1980. do 2001. godine. Važi za jednog od najuspješnijih predsednika olimpijskog komiteta. Za vrijeme njegovih mandata, organizacija je ojačala svoju finansijsku moć, osnovao je programe Olimpijske solidarnosti i uticao je na omasovljenje Igara.

Imao je ključnu ulogu u otvaranju Olimpijskog muzeja u Lozani, a najzaslužniji je za ravnopravno uključivanje žena u forume Olimpijskog komiteta.

(Beta/MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC