• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Džej Džej možda ne igra!

Slovakinje bez Cibulkove, ali pod znakom pitanja igranje Jelene Janković za Srbiju, jer ima povredu lijeve ruke.

 FED KUP: Džej Džej možda ne igra! Izvor: MONDO

Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković doputovala je u Beograd na meč protiv Slovakinja u FED Kupu, ali je i dalje pod znakom pitanja da li će moći da igra.

"Drago mi je što sam u timu. Putovala sam dva dana da bih došla ovdje i malo sam umorna. Imam povredu zgloba na lijevoj ruci i vidjeću u petak poslije treninga da li ću moći da igram. Potrudiću se da sve bude u redu",
rekla je Jelena na konferenciji za novinare.

Prema njenim riječima, Slovačka je ozbiljan protivnik, ali da vjeruje u pobjedu Srbije, bez obzira na tom u kojem sastavu bude igrala.

"Imamo izuzetno mlade i perspektivne igračice i ovo je za njih šansa da pokažu šta znaju. Tako sam i ja počela sa 15 godina i već 10 godina igram za svoju zemlju. Sigurna sam da Bojana Jovanovski može da pobijedi", rekla je Džej Džej.

Odmah poslije FED Kupa najbolja srpska teniserka trebalo bi da putuje u Štutgart na turnir.

"Igranje za Fed kup je lijepo, ali teško. U ponedeljak treba da putujem i već u utorak da igram meč. Nije lako to izdržati. Moram da napravim pametnu odluku, moram da vodim računa, jer je moja karijera u pitanju", rekla je Jankovićeva.

Slovakinje će igrati bez jednog od najjačih aduta Dominike Cibulkove, koja je povrijeđena, a umjesto nje u ekipi je mlada Jana Cepelova, osvajačica juniorskog dubla na ovogodišnjem Australijan Openu. Najbolja slovačka teniserka Danijela Hantuhova takođe ima problema sa povredom, ali bi ona trebalo da dođe u Beograd.

I pored toga, selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš prepustio je ulogu favorita gošćama.

"Reprezentacija Slovačke je izuzetno težak protivnik. Imaju sjajne igračice i kada smo se posljednji put sastali u Košicama 2007. pobijedili su nas",
rekao je Vraneš na konferenciji za novinare i dodao da je Slovačka favorit, ali da njegova ekipa ima svoje adute i da može da pobijedi.

"Želio bih da se zahvalim igračicama što su se odazvale pozivu. Mislim da smo i do sada pokazali umijemo da se borimo i zato imamo šansu u ovom meču",
rekao je Vraneš i pozvao publiku da dođe u Arenu da pomogne igračicama da pobjede.

Selektor Srbije naglasio je da ekipi nedostaje Ana Ivanović, ali da niko ne može da zna u kakvoj je formi, jer nije igrala na posljednjim turnirima.

"Nadam se da će Jelena uspjeti da se oporavi. Ukoliko i ne uspije, ja joj se zahvaljujem što je došla",
rekao je Vraneš.

Selektor reprezentacije Slovačke Matej Liptek izjavio je da sa optimizmom ulazi u predstojeći meč, ali i uz oprez zbog, kako je naveo, "izuzetne igračice Janković".

"Jelena je sposobna da svojoj ekipi donese tri poena. Zbog toga veoma oprezno ulazimo u meč, iako su nam šanse znatno porasle nakon odustajanja Ane Ivanović", istakao je Liptek.

On je naveo da je i ekipa Slovačke, koju će predvoditi Danijela Hantuhova, oslabljena zbog neigranja Dominike Cibulkove.

"Naš tim je i bez Cibulkove veoma jak. Smatram da je naša druga igračica Magdalena Ribarikova jača od druge teniserke Srbije i to bi mogao da bude odlučujući faktor u meču", zaključio je Liptek.

Ribarikova je poručila da u susret ulazi s posebnim respektom prema Janković.

"Biće nam izuzetno teško, jer Srbiju predvodi igračica koja je ove godine osvojila titulu u Indijan Velsu i nalazi se u sjajnoj formi", navela je Ribarikova.

Meč Srbija - Slovačka igra se 24. i 25. aprila u Areni.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC