• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Jelena za vođstvo, Hantuhova izjednačila

Jelena Janković savladala Magdalenu Ribarikovu, ali je Danijela Hantuhova bila bolja od Bojane Jovanovski.

 FED KUP: Jelena za vođstvo, Hantuhova izjednačila Izvor: MONDO

Srbija - Slovačka 1:1. To je rezultat poslije prvog dana meča plej-ofa za opstanak u Svjetskoj grupi I Fed kupa u Beogradskoj areni.

Ko će ostati u eliti znaće se u nedjelju. Od 14 sati sastaće se Jankovićeva i Hantuhova, a zatim Jovanovski i Ribarikova. Poslije dva singla na programu je dubl za koji su prijavljene Janković i Ana Jovanović, odnosno Hantuhova i Ribarikova.

Jelena Janković pobjedila je prethodno Magdalenu Ribarikovu sa 2:1, po setovima 7:6(5), 6:3 i donijela prvi poen Srbiji u plej-ofu za opstanak u Svjetskoj grup I Fed kupa.

FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Jelena je startovala vrlo dobro i sa osmjehom na licu. Nije se primjećivalo da ima problema sa povredom lijeve ruke i odmah je lako napravila brejk.

Mnogo teže joj je bilo u narednom gemu, ali je ipak uspjela da sačuva svoj servis i dobije i naredni, čime je povela sa 3:0.

Prvi gem 22-godišnja Magdalena Ribarikova je osvojila na servis Jelene Janković u četvrtom gemu

Slovakinja je počela bolje da se kreće, njena brzina došla je do izražaja. Pustila je Jankovićevu da diktira tempo, ali je umorna srpska teniserka više i griješila. U prvih osam gemova napravila je čak 16 neiznuđenih grešaka.

Ribarikova koristi drugu brejk loptu i vraća brejk, odnosno poslije Jeleninih 3:0 dolazi do 4:4.

I ne samo to, nego je značajno popravila svoj servis i bez izgubljenog poena dobila deveti gem. Uopšte nije ličila na onu igračicu koju je Beograđanka eliminisala u drugom kolu prošlogodišnjeg Rolan Garosa prepustivši joj svega tri gema!

Trenutno 53. teniserka na WTA listi anulirala je slab početak i poslije 36 minuta igre prešla u vođstvo – 5:4, a zatim u narednom gemu imala i priliku da već tada završi prvi set u svoju korist.

Na početku nije izgledalo tako, ali kako je meč odmicao Jelena nije bila zadovoljna svojim kretanjem i bila je sve više u podređenom položaju.

Da je kraljica drame pokazala je i ovaj put. Kako je u najavi meča i rekla – osloniće se na svoj talenat, ali i iskustvo.

Jelena najprije nije iskoristila dvije set lopte na svoj servis u taj-brejku, ali je poslije četiri mini brejka uspjela da "izvuče" set. Da se zna ko je bio broj jedan!

Drugi set bio je priličnio izjednačen i bez mnogo iznenađenja, ali je mlada Slovakinja počela više da greši. Prvi brejk uzela je Jankovićeva u šestom gemu i povela sa 4:2.

Jelena je već u osmom gemu imala i propustila dvije meč lopte i priliku da nakon sat ipo vremena pobjedi.

Ipak, naredni gem nije prepustila Slovakinji. Pobjedila je poslije 102 minuta igre.

"Bio je izuzetno težak meč za mene, pogotovo što nisam trenirala više od nedjelju dana. Danas mi je bio prvi dan da udarim bekhend.

Nije to bilo na mom nivou, svjesna sam toga, ali srećna sam što sam donijela prvi poen svom timu.

Neugodno mi je, jer igram sa flasterima i mučim se sama sa sobom. Ali sam na svoj rizik odlučila da ih skinem i zaigrala bolje.

Ona mi je namijerno gurala na bekhend, a ja sam joj vraćala lopatom. Opet mi je natečen zglob, ali vjerujem da ću sutra moći da igram", izjavila je Jelena Janković.

Bojana prkosila, ali izgubila



Poput Jelene, i Danijela Hantuhova je opravdala ulogu favorita protiv debitantkinje u Fed kupu, Bojane Jovanovski - 6:2, 6:2.

Mlada, 18-godišnja Srpkinja je pružila zavidan otpor devet godina starijoj i 94 mjesta bolje plasiranoj rivalki, ali nije mogla više od časnog poraza.

Nije uspjela čak ni brejk da napravi iako je imala šest prilika.

Slovakinja je u oba seta po dva puta oduzela protivnici servis i do pobjede došla poslije sat i 21 minut.

Međutim, nije tako lako pobjedila kao što rezultat govori. Bojana je, primjera radi, imala više direktnih poena 24:18, ali i znatno više neiznuđenih grešaka (18:31).

"Žao mi je što Srbiji nisam donijela poen. Dala sam sve od sebe. Imala sam tremu na početku. Imala sam dosta prilika za brejk, a nisam napravila nijedan. Ona je dobro servirala kad god je trebalo. Nisam mogla bolje, ali nadam se da ću u nedjelju uspjeti", izjavila je Bojana Jovanovski.

(MONDO, foto: Beta, Fo Net)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC