• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolt iz zaleta - 8,79!?

Najbrži čovjek svih vremena, Jamajčanin Usein Bolt, pretrčao je 100 metara za 8,79 sekundi! Ipak, ovo nije "osmo svjetsko čudo", jer se radilo o štafeti.

 Bolt iz zaleta - 8,79!? Izvor: MONDO

Ipak, 8,79 je rezultat od kojeg se Amerikancima podigla kosa na glavi u Filadelfiji.

Na atletskom mitingu u tom gradu, u noći između subote i nedjelje, štafeta Jamajke osvojila je prvo mjesto, a Bolt je kao posljednja izmjena pretrčao 100 metara za manje od devet sekundi. Svjetski rekord "iz mesta" iznosi 9,58 i naravno Boltovo je vlasništvo, sa SP 2009. godine.

Poređenja radi, kada je štafeta Jamajke 4x100 na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine osvojila zlato i oborila svjetski rekord (37,10), Bolt je svoju izmjenu trčao - 9,73!? U Filadelfiji je bio skoro sekund brži.

Olimpijski i svjetski šampion istakao je nakon fantastične trke da je od članovima tima zahtijevao da mu osiguraju što je moguće veću prednost, kako bi trčao "opušteno".

Štafeta Jamajke, u kojoj su pored Bolta bili Mario Forsajt, Johan Blejk i Marvin Anderson završila je trku na prvom mjestu rezulatom 37,90 sekundi.

Drugo mjesto zauzeo je "plavi" tim SAD u sastavu Volter Diks, Majk Rodžers, Šonn Kraford i Ivori Villijams (38,33), dok je kao treća trku završila "crvena" štafeta SAD za koju su u vremenu 38,50 sekundi trčali Rajan Bejli, Trevis Dedžet, Dok Paton i Ri Edvards.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC