• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Počela operacija "Svjetska liga"

Najbolji odbojkaši Srbije okupili su se u ponedjeljak u beogradskom hotelu "M" kako bi počeli pripreme za 21. Svjetsku ligu.

 ODBOJKA: Počela operacija "Svjetska liga" Izvor: MONDO

Takmičiće se sa selekcijama Italije, Francuske i Kine.
Prema odluci selektora Igora Kolakovića pripremaće se 23 igrača:

Tehničari: Vlado Petković (Seul, Južna Koreja), Mihajlo Mitić (Crvena zvezda) i Nikola Jovović (Vojvodina).

Korektori: Saša Starović (Ural, Rusija), Tomislav Dokić (Crvena zvezda), Aleksandar Atanasijević (Partizan) i Milija Mrdak (Vojvodina).

Libera: Marko Samardžić (Aris, Grčka), Nikola Rosić (Fridrihshafen, Nemačka) i Ivan Ilić (Partizan).

Srednji blokeri: Dragan Stanković (Lube, Italija), Marko Podraščanin (Lube, Italija), Borislav Petrović (Vojvodina), Vladimir Čedić (Radnički Kragujevac), Milan Rašić (Crvena zvezda) i Nemanja Čubrilo (Vojvodina).

Primači: Bojan Janić (Jaroslavič, Rusija), Miloš Nikić (Latina, Italija), Nikola Kovačević (Aris, Grčka), Miloš Terzić (Crvena zvezda), Miloš Vemić (Vojvodina), Marko Ivović (Vojvodina) i Uroš Kovačević (Ribnica).

Odbojkaši Radničkog i Crvene zvezde priključiće se pripremama naknadno pošto su finalnu seriju plej-ofa nacionalnog prvenstva završili u nedelju (Kragujevčani odbranili titulu), a igrači iz inostranih timova će stići kada završe obaveze u matičnim klubovima.

Ove sezone u Svjetskoj ligi neće igrati dva najiskusnija igrača Nikola Grbić i Ivan Miljković.

"Okupili smo se u nepotpunom sastavu iz opravdanih razloga, ali nije nam prvi put. Reprezentacija Srbije ima dugu tradiciju rezultata i odnosa prema nacionalnom timu.

Međutim, u ovom trenutku ne možemo da se pozivamo na tradiciju rezultata nego na tradiciju odnosa prema radu i odgovornosti prema timu", rekao je Kolaković.

Selektor Srbije je istakao da će osnova rada biti odnos prema nacionalnom timu, a da će rezultati postepeno doći.

"Ako želimo da ostvarimo ambicije i plasiramo se na završni turnir moramo naporno da radimo, uz velika odricanja.

Ova ekipa ima drugačiju fizionomiju od prethodnih, potreban nam je timski duh, koji nam je ostao u naslijeđu od prethodnih generacija i nemamo pravo to da rasipamo", dodao je Kolaković.

Smečer Bojan Janić rekao je da će iskusniji igrači pokušati da naprave dobru radnu atmosferu i poručio da će ekipa u svakoj utakmici ići na pobjedu, bez obzira na protivnika.

"Očekujem dobar rad, imamo dosta vremena za pripreme. Nema igrača koji su bili nosioci igre prethodnih godina, imamo mnogo klinaca, ali trudićemo se da napravimo radnu atmosferu. Cilj je da odemo na 'fajnal siks' ", rekao je Janić.

"U svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu, bez obzira na protivnika. Nikome ne možemo da prijetimo, ali moramo da igramo hrabro igru koja nas je krasila prethodnih godina, bez obzira što smo ove godine u Svjetskoj ligi ostali bez dva najstarija i najbolja igrača", dodao je Bojan Janić.

Srpski odbojkaši će tokom pripremnog perioda odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Makedonije, 7. maja u Beogradu i 8. maja u Smederevu, potom gostuju na Kubi od 12. do 19. maja i na kraju igraju dva meča sa Slovenijom, 25. i 26. maja u Ljubljani.

Reprezentacija Srbije će se ove godine u Svjetskoj ligi takmičiti u Grupi B sa Francuskom, Italijom i Kinom.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC