• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbija bolja od "furije"

Svjetski vaterpolo prvaci bez poraza čekaju finalni turnir u Nišu. Srbija je opet pobijedila Španiju, ovaj put u bazenu u Vigu - 12:9 (3:2, 3:1, 3:2, 3:4).

 VATERPOLO: Srbija bolja od "furije" Izvor: MONDO

Iako duel finalista sa posljednjeg Svjetskog prvenstva nije imao rezultatski značaj, jer su reprezentacije već obezbijedile učešće na finalnom turniru, u bazenu je viđena borba kao da je riječ o borbi za najsjajnije odličje.

Španci su bili željni osvete za dva uzastopna poraza, od kojih je prvi bio u finalu Svjetskog prvenstva u Rimu (13:14), dok su drugi doživjeli u okviru Svjetske lige u Nišu (6:7)

Izabranici Dejana Udovičića nisu ni pomišljali na predaju, što su vrlo brzo i dokazali...

Pitanje pobjednika riješili su u prve tri četvrtine. Prednost se povećavala poslije svake dionice, tako da je Srbija u posljednju ušla sa lijepim kapitalom - 9:5.

U posljednjem periodu viđeno je najviše golova, sedam. Španci su riješili taj period igre u svoju korist sa 4:3, ali je to bilo dovoljno samo da ublaže poraz.

"Delfini" su na megdan "furiji" izašli bez ijednog treninga u Španiji. Naime, oprema svjetskih prvaka izgubila se na putu od Barselone do Viga, a kada je konačno stigla na odredište bilo je kasno za trening na bazenu Rijas de Sor u Portovedru.

"Nisam ovako nešto očekivao poslije dugog puta i problema sa opremom. Nisam se ni najbolje osjećao ali je na kraju bilo sve kako treba.Odigrali smo veoma dobro iako nije bilo rezultatskog značaja i zaista sam zadovoljan", izjavio je poslije meča Duško Pjetlović.

Zadovoljan je bio i Andrija Prlainović.

"Odlična igra. Malo smo pali u posljednjoj četvrtini ali je to i logično kada se zna u kakvoj smo bili situaciji bili. Uspjeli smo da se podignemo i zaista čestitam ekipi. Nadam se da ćemo da nastavimo tako."

Selektor Španije Rafa Agilar mogao je da računa na najjači sastav, dok u srpskoj reprezentaciji nije bilo kapitena Vanje Udovičića, koji je po dogovoru ostao u Đenovi. Slavko Gak se na dan meča požalio na malaksalost, ali je igrao protiv Špancaca.

Bazen: Rias de Sor. Sudije: Gledalaca: 800. Klaus Len (Nemačka), Andreas Moralis (Grčka).Igrač više: Španija 7(3), Srbija 7(3). Peterci: Španija 2 (2)

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić, Vapenski, Gak, D.Pijetlović, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović, Prlainović, S.Mitrović, G.Pijetlović.Selektor: Dejan Udovičić.

ŠPANIJA: Agilar, M.Garsija, Martin, Mora, Molina, Mingel, Espanjol, Galjego, Vales, Perone, Malara, Ć. Garsija, Lopez. Selektor: Rafa Agilar.

ŠESTO KOLO, GRUPA C:

Španija - Srbija 9:12

Rumunija - Turska 13:10

TABELA: Srbija 18, Španija 9, Rumunija 9, Turska 0 bodva.

Fajnal ejt Svjetske lige biće održan u Nišu od 12. do 18. jula.

Novo okupljanje reprezentativaca Srbije zakazano je za jun kada će "delfini" prvo trenirati u Beogradu, a zatim slijedi put u Kandau, gdje se nastavljaju pripreme za ljetnja takmičenja.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC