• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTUTGART: Ana samo nagovijestila povratak u formu

U duelu sa osmom na svijetu, Anješkom Radvanskom, Srpkinja Ana Ivanović imala je periode odlične igre, ali je na kraju poražena sa 7:6, 6:3.

 ŠTUTGART: Ana samo nagovijestila povratak u formu Izvor: MONDO

Ne tako davno najbolja, a sada 57. teniserka svijeta, Ana Ivanović, na trenutke je igrom podsjećala na dane dominacije na WTA turu, ali su to u utorak popodne ipak bili samo trenuci.

Opterećena drastičnim oscilacijama u igri, Ana je eliminisana u prvom kolu WTA turnira u Štutgartu.

Bolja od nje bila je peta nositeljka u Porše Areni, a osma na WTA listi, Poljakinja Anješka Radvanska - 2:0 (7:6, 6:3). Meč je trajao sat i 47 minuta, a Ana je u drugom setu potpuno stala kod vođstva od 3:1, kada je imala šansu i za novi brejk, odnosno 4:1 u svoju korist.

Na kraju, čak se požalila i na malaksalost.

Ani je ovo bio prvi zvanični meč poslije mjesec dana i turnira u Majamiju, gdje je Beograđanka doživjela poraz u trećem kolu, takođe od Radvanske - 0:2 (5:7, 5:7). U međusobnim duelima, poslije 3:0 u korist Srpkinje, sada je 3:3, s tim da Radvanska ima i jednu pobjedu u Dohi 2008. godine, kada Ana zbog prethodno izvrnutog zgloba nije ni izašla na teren.

Skor Ane Ivanović u 2010. godini je 5-7, a od prve nedelje januara i polufinala Brizbejna, srpska teniserka zabilježila je samo dvije pobjede, u prvom kolu Australian Opena (Šenaj Peri) i drugom kolu Majamija (Polin Permentje).

U potrazi za starom formom i prije svega izgubljenim samopouzdanjem, Ana je odlučila da preskoči Fed kup duel Srbije i Slovačke prošlog vikenda u Areni. Pomak u igri djevojke rođene 6. novembra 1987. godine u Beogradu bio je vidljiv na šljaci u Štutgartu, gdje nije nastupala od 2007. godine. Bilo je poena u kojima je Ana igrala kao kada je osvajala Rolan Garos 2008. godine, čime je izborila i prvo mjesto na WTA listi.

Ipak, s druge strane, bilo je poena u kojima je Ana slala lopticu u publiku ili u dno mrežice...

Ana je uspjela da se vrati u prvom setu poslije 1:4 i 2:5, odnosno da izbori taj-brejk u kojem je najviše zahvaljujući svojim greškama prepustila protivnici vođstvo u setovima - 4:7, poslije sat vremena.

Srpkinja je bila bolja na početku drugog seta, poslije obostranog brejka, prva je vezala dva gema i povela sa 3:1, a tada je imala i brejk loptu za 4:1. Kada je nije iskoristila, dogodio se veliki pad u igri i koncentraciji Srpkinje, što je dvije godine mlađa rivalka iz Krakova rutinski kaznila, tako da će se u drugom kolu sastati sa Šahar Per.

Pored Izrealke Per, u drugo kolo Štutgarta plasirale su se (1) Karolina Voznijacki, (2) Dinara Safina, (3) Svetlana Kuznjecova, kvalifikantkinje Ana Lapuščenkokova i Cvetana Pironkova, kao i Li Na. Isto će u srijedu pokušati da izbori (4) Jelena Janković, kojoj će protivnica na startu turnira biti Argentinka Žizela Dulko. Pobjednicu tog susreta očekuje Bugarka Pironkova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC