• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojana i Filip prošli, Ilija i Boris nisu

U utorak su svoje mečeve u Fesu, Ostravi i Tunisu odigrali Bojana Jovanovski, Filip Krajinović, Ilija Bozoljac i Boris Pašanski. Uspjeh je polovičan.

 Bojana i Filip prošli, Ilija i Boris nisu Izvor: MONDO

Nova zvijezda srpskog ženskog tenisa Bojana Jovanovski uspješno je startovala na WTA turniru u Fesu u Maroku, pošto je u utorak u prvom kolu pobijedila Barbaru Zahlavcovu Stricovu iz Češke rezultatom 6:3, 6:1.

Poslije uspešnog debija u reprezentaciji Srbije u duelu protiv Slovačke, pobjede i poraza u singlu, 18-godišnja Jovanovski je za protivnicu imala 75. teniserku svijeta i gotovo ju je deklasirala.

Zahvaljujući izvanrednom prvom sevisu, koji je promašivala tek svaki četvrti put, Jovanovski nije mnogo iskusnijoj protivnici davala previše prilika, pa je Čehinja u dva seta napravila samo dva brejka.

S druge strane, mlada teniserka se prije svega zahvaljujući odličnim riternima izborila za devet brejk prilika, od kojih je šest iskoristila i za 94 minuta ostvarila veoma važnu pobjedu, koja joj je donijela 30 poena za WTA listu.

U drugom kolu Jovanovski će igrati protiv pete nositeljke Njemice Andjelike Kerber, koja se na WTA listi nalazi na 61. mjestu. Njih dvije do sada se nisu satajale.

Mladi srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo čelendžera koji se igra u Ostravi u Češkoj, pošto je na startu takmičenja pobijedio domaćeg igrača Martina Prikrila rezultatom 6:1, 6:0.

Krajinović je na turnir, čiji je nagradni fond 42.500 evra, stigao kroz kvalifikacije, a njegov protivnik je kao 1.478 igrač sa ATP liste u glavni žrijeb ušao zahvaljujući pozivu organizatora.

Za manje od jednog sata 18-godišnji Krajinović je Prikrilu prepustio samo jedan gem i plasmanom u drugo kolo zaradio deset ATP poena.

U drugom kolu Krajinović će igrati protiv 471. tenisera svijeta Čeha Pavela Snobela, koji je takodje igrao u kvalifikacijama.

Spski teniseri Ilija Bozoljac i Boris Pašanski nisu uspjeli da se plasiraju u drugo kolo čelendžera koji se u Tunisu igra za nagradni fond od 125.000 dolara.

Bozoljac je u prvom kolu izgubio od 127. igrača svijeta Frederika Žila iz Portugalije rezultatom 7:6, 2:6, 6:2, dok je Pašanski na startu izgubio od Laminea Uahaba iz Alžira sa 6:2, 6:3.

Bozoljac će takmičenje u glavnom gradu Tunisa nastaviti u konkurenciji dublova, a partner mu je Horija Tekau iz Rumunije.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC