• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Novak čeka Verdaska

Najbolji srpski teniser plasirao se u četvrtfinale turnira Masters 1000 serije u Rimu, savladavši Brazilca Tomaza Belučija - 6:4, 6:4.

 RIM: Novak čeka Verdaska Izvor: MONDO

Dvadeset osmi igrač svijeta stavio je Novaka Đokovića na blago iskušenje, ali je drugi nosilac u ključnim trenucima "dodavao gas" i uspio da riješi meč u dva seta, za sat i 26 minuta.

Naredna runda mogla bi Novaku da donese drugi okršaj sa Fernandom Verdaskom u razmaku od dvije nedelje. Španac ga je ubjedljivo savladao u polufinalu Monte Karla (6:2, 6:2), prekinuvši tako niz od pet poraza u međusobnim susretima.

Ljevoruki Beluči zadavao je Đokoviću probleme jakim servisom i dinamičnom igrom sa osnovne linije, međutim, u završnicama oba seta se jasno vidjelo ko je kvalitetniji i iskusniji igrač - iako su obojica rođena 1987. godine.

Đoković je ekspresno odgovorio na gubitak servisa sredinom prvog seta, a drugi brejk napravio pri vođstvu od 5:4, kada je osvojio poene "drop šotom" i maestralnom bekhend dijagonalom, da bi Beluči na set lopti odservirao dvostruku grešku!

Brazilac je u drugom setu poveo sa 2:0 i tu prednost održavao do 4:2.

Zatim je serijom neiznuđenih grešaka poklonio Novaku izjednačenje (4:4), poslije čega je preokret bio stvar rutine za srpskog asa.

Zanimljivo je da su se Đoković i Beluči sastali prvi put u karijeri. Novak je imao jedan "viner" više (15:14), ali čak 14 neiznuđenih grešaka manje. Iskoristio je četiri od devet prilika za brejk.

Nagradni fond turnira iznosi 2,75 miliona evra.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC