• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole: Serbia open je nešto posebno

Novak Đoković pokušaće da ove nedelje odbrani titulu na Serbia openu, čemu se veoma raduje.

 Nole: Serbia open je nešto posebno Izvor: MONDO

Novak Đoković pokušaće narednih dana da odbrani titulu na Serbia openu powered by Telekom Srbija, turniru koji u rasporedu najboljeg srpskog tenisera ima posebno mjesto.

"Kao domaći turnir Serbia open ima posebno mjesto u mom rasporedu, iako je vrlo nezgodna nedjelja za mene i ostale igrače u vrhu jer se nalazi između dva velika turnira", počeo je Nole svoje obraćanje novinarima na konferenciji za medije.

"Meni je posebno zadovoljstvo da igram pred domaćom publikom. Prošle godine osvajanje Serbia opena, nije bio moj najveći uspjeh, ali je bio najemotivniji trenutak u mojoj karijeri. Jedva čekam ponovo da izađem na teren", kaže prva zvijezda turnira na Dorćolu.

Drugi teniser svijeta je ponovo prvi nosilac Serbia opena powered by Telekom Srbija. Branilac titule kaže da ni ove godine neće kalkulisati, a u prvi plan je stavio da želi da vidi što brojniju publiku.

"Svaki turnir je veoma teško osvojiti, nebitno da li je iz kategorije 250 ili Grend slem. Uvijek pružam svoj maksimum. Znam da postoje igrači koji kalkulišu i akcenat bacaju na veće turnire, ali uvijek igraju maksimalno", istakao je Đoković i dodao:

"Ne spadam u grupu igrača koji može da izađe na teren i pruži pola svojih mogućnosti, iako ove godine bacam akcenat na grend slemove i turnire Masters 1000."

Đoković je pred početak drugog izdanja Serbia openu powered by Telekom Srbija jasno poručio.

"Daću sve od sebe na ovom turniru, ne potcjenjujem bilo kog igrača iako sam favorit. Priželjkujem pune tribine i da ljudi podrže sve igrače, ne samo mene."

Novak Đoković priznaje da se posebno sprema za Rolan Garos, ali nema sumnje da će se potruditi da da svoj trenutni maksimum, uprkos zdravstvenim problemima.

"Ne bih pretjerano ulazio u detalje, ta alergija mi otežava igru na terenu, jer kao profesionalnom sportisti neophodno mi je da budem zdrav i spreman i da izdržim sve napore posebno na ovoj podlozi koja je veoma zahtjevna.", naglasio je Đoković, koji je, kako je sam rekao, posljednja tri mjeseca prolazio kroz težak period upravo iz pomenutih zdravstvenih razloga.

"Svi znamo da je sada proljeće i da je alergijska reakcija izražena na polen, ambroziju, grinje... To je sve sastavni dio života, ali nikada ranije nisam imao tako izražene te probleme. Ove godine jesam, i čim alergija krene zaista ne pomaže ništa, ni lijekovi."

Najbolji srpski teniser ocijenio je da je turnir Serbia open powered by Telekom Srbija sada bolji nego na premijernom izdanju, što su mu potvrdili i drugi teniseri.

"Bolja je organizacija, to misle i drugi ljudi, ne samo ja. Opšte gledano svi su zadovoljni, počev od igrača. Svaki turnir u svetu ima minimalne propuste, pa i ovaj."

Mladi Beograđanin rekao je da njegova porodica ima dugoročnu licencu za prvi srpski ATP turnir i da im je cilj da finansijski ojačaju i prerastu u turnir više kategorije.

"Moramo da budemo realni i sagledamo činjenicu da turnir pada između dva velika događaja, i samim tim svi igrači iz vrha se odmaraju i čuvaju energiju za Madrid i Rolan Garos. Vrlo je teško privući ih, možemo to da uradimo na neki durgi način, ali finansijski moramo da ojačamo. Cilj nam je da u narednih nekoliko godina prerastemo u tirnir iz kategorije 500, ali zaista idemo polako, jer imamo licencu za organizovanje turnira u narednih 10, 15 godina, tako da ne žurimo."

Najbolji srpski teniser pozvao je sve zainteresovane da dođu na Dorćol i da pored tenisa uživaju u svemu što su pripremili organizatori jedinog srpskog ATP turnira.

"Moram da napomenem da ima i noćnog programa, živa muzika, tako da pozivam sve ljude da dođu da uživaju kada se završi tenis. Radimo 24 sata", zvučao je kao pravi domaćin Novak Đoković, koji se u ponedeljka na štandu Telekom Srbije družio sa djecom iz Republike Srpske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC