• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Slavija "stranac" u Sarajevu

Trener reprezentacije BiH Mirko Jokić izjavio da su se organizatori bokserskog turnira u Sarajevu ponašali prema Banjalučanima kao prema strancima!

 BOKS: Slavija "stranac" u Sarajevu Izvor: MONDO

Turnir "Hakija Turajlić" u Sarajevu je reprezentaciji BiH, koja je sastavljena uglavnom od boksera Slavije, trebao biti uvertira za EP u Moskvi, ali se pretvorio u lakrdiju.

Trener Banjalučana i reprezentacije BiH Slavko Jokić rekao je za "Glas Srpske" da su se organizatori ponašali prema njima kao da su stranci!

"Ono što smo doživjeli u Sarajevu prava je bruka. Ne znam šta je razlog za to, ali su naši takmičari oštećeni u većini borbi. Organizatori su se prema nama ponašali kao da smo stranci, a ne reprezentativci BiH",
izjavio je Jokić.

Po njemu, osnovni razlog za to je što je većina reprezentativaca iz Banjaluke.

"Jednostavno, nije nam bilo dozvoljeno da pobijedimo. Izuzetak je Predrag Kovačević (kategorija do 69 kg), koji je u finalu deklasirao Velibora Vidića (Radnik). Bijeljinac je tokom cijelog meča kečerskim potezima pokušavao da onemogući Kovačevića da dođe do pobjede, ali na našu sreću, u tome nije uspio".

Osim Kovačevića, na ovoj smotri, na kojoj su nastupili bokseri iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Španije i Švajcarske, učestvovala su još četvorica boksera Slavije.


Jokić je potom naveo da su ostali reprezentativci nezasluženo poraženi u finalima.

"Darku Kučuku (do 81 kg) oteta je pobjeda protiv Džemala Bošnjaka (Ilidža). Naš kapiten je izgubio sa 2:7, ali svi bodovi koje je osvojio Bošnjak bili su nepropisni udarci. Mario Aleksić je u finalu izgubio od Španca Orgite Moline Rodrigeza. Meč je bodovan neriješeno, 4:4, a sudije su preglasavanjem pobjedu dodijelile Špancu... Sve u svemu, ovo što smo doživjeli bila je prava bruka", podvukao je Jokić.

Kakva je to sudijska greška bila najbolje pokazuje i izvinjenje Španaca, koji su pobijedili Marija Aleksića i Stevu Zolaka u finalu, odnosno polufinalu.

"Svima je bilo jasno da su bokseri Slavije drastično oštećeni, pa i samim Špancima. Poslije proglašenja pobjednika, španski borci i treneri su nam prišli i izvinili se zbog nezasluženih pobjeda",
zaključio je banjalučki trener.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC