• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Filip pobijedio tremu, pa Rusa

Filipu Krajinoviću je trebalo više od sat vremena da se oslobodi treme i prođe u drugo kolo Serbia opena powered by Telekom Srbija.

 SERBIA OPEN: Filip pobijedio tremu, pa Rusa Izvor: MONDO

Mladi Somborac pobijedio je 19-godišnjeg Evgenija Donskoja, koji je do glavnog žrijeba stigao kroz dva kola kvalifikacije, rezultatom 7:5, 7:6(7), 6:1 nakon dva sata i 18 minuta igre.

Krajinović je spasio dvije meč lopte pri rezultatu 5:2 za protivnika. Somborac je napravio brejk u narednom gemu, kada je Rus servirao za meč. U naletu dobre igre stigao je do 5:5, a zatim je u 11. gemu burno odreagovao na jednu spornu sudijsku odluku prilikom njegove četvrte brejk lopte.

Pomalo dekoncentrisan Filip je izgubio gem, ali je ipak stigao do taj-brejka. U 13. gemu je gubio sa 4:2, da bi on stigao do prve set lopte, koju je ispustio, a zatim je spasao i meč loptu Rusa. Na kraju je slavio na razliku – 9:7.

Poslije izjednačenja u setovima lako je dobio treći odlučujući set i tako ostvario prvu ATP pobjedu u karijeri.

“Proteklih nekoliko mjeseci sam dosta radio na tome da se ne predajem. Ranije sam kada gubim 5:2 jednostavno želio da što prije izađem sa terena, a sada to nije bio slučaj".

Iako sam u jednom meča maltene nisam ni igrao ipak sam pronašao put do pobjede. A imao sam i malo sreće”, rekao je Filip Krajinović i dodao da nije zadovoljan svojom igrom, ali da je pobjeda najvažnija.

“Ni sam ne znam zašto sam sebi nabio toliki pritisak, prošle godine sam imao manju tremu. Noćas nisam mogao da spavam. Valjda je to zato što sam igrao sa kvalifikantom, a ne sa nekim ko će me “ubiti”, dodao je 313. teniser svijeta.

Filip je prošao u drugo kolo, što je do sada njegov najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri. Proslaviće ga u razgovoru sa svojim dragima.

“Idem prvo da se telefoniram, jedno sat vremena. Poslije toga ću da jedem, pa onda da razmišljam o meču. Sad ću moći da spavam do sutra popodne, ako treba”, rekao je Krajinović, koji će se u narednoj rundi sastati sa boljim iz meča između Zebaljosa i Polanskog.

Filip Krajinović se malo nećkao, pa je zatim otkrio novinarima kakvu vijest je saznao po završetka meča.

“Pa ne znam da li da vam kažem… Evo sad su mi javili da sutra dolazi Nik Bolitijeri da me gleda. Baš mi je drago zbog toga i nemam tremu”, rekao je Filip i dodao da je njegov novi trener Novozelanđanin Nikolas Kar, koji je vrlo strog i da više ne može da se zavitlava na treninzima, kako je to ranije činio".

GASKE PREPUSTIO SAMO POČASNI GEM

Svjetski broj 86, Rišar Gaske pokazao je da se polako vraća prepoznatljivoj formi, pošto je danas u prvom meču dana na centralnom terenu prosto “počistio“ sa terena Belgijanca Olivijea Rohusa (59. na ATP listi) dopustivši mu jedan jedini gem - 6:0, 6:1.

Meč je trajao svega 54 minuta, a 23-godišnji Francuz koji je u karijeri osvojio pet ATP titula, ni jednog trenutka nije dopustio svom rivalu da se razigra i eventualno načini preokret.

Gaske će u drugom kolu Serbia opena powered by Telekom Srbija igrati protiv osmog nosioca Andreasa Sepija.

Još jedan Francuz plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Srbije u pojedinačnoj konkurenciji. Joselin Uana takođe je bio ubijedljiv. Rezultatom 6:3, 6:1 savladao je kvalifikanta Flavija Ćipolu poslije 70 minuta igre.

Srpski teniser Janko Tipsarević povukao se sa turnira zbog zdravstvenih problema. Njegovo mjesto u glavnom žrijebu popuniće Kanađanin Piter Polanski, koji je najbolje rangirani poraženi teniser u posljednjem kolu kvalifikacija.

Rezultati i parovi današnjih singl mečeva (1. kolo):

Rišar Gaske (Francuska) - Olivije Rohus (Belgija) 6:0, 6:1

Joselin Uana (Francuska) - Flavio Ćipola (Italija) 6:3, 6:1

Fabio Fođnini (Italija) – Franko Škugor (Hrvatska) 6:3, 6:1

Filip Krajinović (Srbija) - Evgenij Donskoj (Rusija) 5:7, 7:6(7), 6:1

Andreas Sepi (Italija) - Leonardo Majer (Argentina) 2:6, 6:1, 6:4

Marko Đoković (Srbija) – Alesio di Mauro (Italija)

Horasio Zebaljos (Argentina) - Piter Polanski (Kanada)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC