• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Marko igrao do meč lopte i stao!

Pri vođstvi od 1:0 u setovima i 5:4 u drugom setu, Marko Đoković je imao dvije meč lopte za prvu ATP singl pobjedu u karijeri. Ali...

 SERBIA OPEN: Marko igrao do meč lopte i stao! Izvor: MONDO

Nije ih iskoristio i potom je glatko izgubio meč prvog kola Serbia Opena powered by Telekom Srbija. Kada se uspješno izborio sa dve meč lopte za protivnika, Italijan Alesio Di Mauro dobio je sve gemove do kraja meča i otišao dalje.

Marko Đoković - Alesio Di Mauro 7:6, 5:7, 0:6, poslije dva časa i 25 minuta igre. Di Mauro, koji je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije, u drugom kolu će se sastati sa četvrtim nosiocem, Švajcarem Stanislasom Vavrinkom.

Mlađi brat Novaka Đokovića, kao dobitnik "vajld karda", dobro je počeo meč i rano stekao brejk prednosti, ali ga je ispustio pri vođstvu od 5:3, tako da je prvi set otišao u taj-brejk. Di Mauro je poveo sa 4:2, a Đoković uzvratio - 7:5, za vođstvo u setovima.

Gotovo identično se kretao rezultat i u drugom setu. Pri rezultatu 3:3, Đoković je uzeo servis protivniku i potom poveo sa 5:3, a lijevoruki Italijan uspio je da spriječi drugi uzastopni brejk i dovede 18-godišnjeg Beograđanina da servira za drugo kolo.

To je popularni "Mole" dobro počeo da radi, došao je do 40:15, ali se tada osjetilo da mu još nedostaje ATP rutine, s obzirom na to da je Marko i dalje u juniorskoj konkurenciji i da u karijeri ima samo jedan ATP meč u singlu, onaj iz Tajlanda 2008. godine, kada je poražen od Jarka Nieminena sa 6:2, 6:0.

Najviše svojim greškama, Đoković je propustio dvije šanse da završi meč u dva seta, što je 14 godina stariji Italijan umio da kazni i napravi brejk za 5:5. Ispostavilo se da je to bio posljednji gem koji je Đoković osvojio u singlu na ovogodišnjem, drugom po redu Serbia Openu powered by Telekom Srbija.

Marko je psihički pao i Di Mauro je glatko dobio treći set "sa nulom".



Di Mauro je rođen 9. avgusta 1977. godine na Siciliji, u mjestu Sirakuza, odnosno Sarausa ukoliko govorite sicilijanskom verzijom italijanskog. U novembru 2007. godine, kao 124. teniser svijeta, Di Mauro je postao prvi igrač u istoriji tenisa, koji je suspendovan zbog toga što je uhvaćen u klađenju, ali ne na svoje mečeve.

To mu je uzeto kao olakšavajuća okolnost, tako da je kažnjen sa 60.000 dolara i devet mjeseci suspenzije. Da je kojim slučajem uhvaćen da se kladi na ishod sopstvenog meča, vjerovatno bi bio kažnjen sa maksimalne, tri godine suspenzije.

Marko Đoković je u paru sa Nikolom Čačićem eliminisan od argentinske kombinacije Leandro Majer/Orasio Zebaljos - 6:3, 1:6, 9:11.



REZULTATI 1. KOLA:

Rišar Gaske (Francuska) - Olivije Rohus (Belgija) 6:0, 6:1

Joselin Uana (Francuska) - Flavio Ćipola (Italija) 6:3, 6:1

Fabio Fođnini (Italija) – Franko Škugor (Hrvatska) 6:3, 6:1

Filip Krajinović (Srbija) - Evgenij Donskoj (Rusija) 5:7, 7:6(7), 6:1

Andreas Sepi (Italija) - Leonardo Majer (Argentina) 2:6, 6:1, 6:4

Marko Đoković (Srbija) – Alesio di Mauro (Italija) 7:6(5), 5:7, 0:6

Horasio Zebaljos (Argentina) - Piter Polanski (Kanada)

(www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC