• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolitijeri: Krajinović me podsjeća na Agasija

Priznati teniski stručnjak Nik Bolitijeri stigao je u četvrtak u Beograd u namjeri da na Dorćolu napravi istureno odjeljenje svoje akademije.

 Bolitijeri: Krajinović me podsjeća na Agasija Izvor: MONDO

"Nisam tražio pozivnicu, već sam se sam pozvao. I naredne godine da dođem na Serbia open. Zaista sam srećan što sam ovdje", rekao je Nik Bolitijeri u prvom obraćanju beogradskim novinarima.

Vlasnik prestiže teniske akademije u SAD gdje su stasali Pit Sampras, Andre Agasi, Monika Seleš, Meri Pirs, Venus Vilijams, Serena Vilijams, Martina Hingis, Marija Šarapova, Jelena Janković, Dženifer Kaprijati, Ana Kurnjikova... u četvrtak oko podneva stigao je u srpsku prestonicu, a sreo se i sa gradonačelnikom Draganom Đilasom.

Povod njegovog dolaska na Serbia open powered by Telekom Srbija je sklapanje saradnje sa porodicom Đoković i dogovor da na sportskom kompleksu Milan Gale Muškatirović bude istureno odjeljenje Akademije Nika Bolitijerija. Na Dorćolu bi do jeseni trebalo da bude gotova hala i teniska akademija.



"Drago mi je što vidim kako jedna porodica vraća tenisu i to je ono što je čini posebnom. Time se bavim već 55 godina, ali ovo što sam zatekao ovde je fantastično. Želimo da radimo sa porodicom Đoković.

Potrebna je porodica kao što su to Đokovići da bi cijela država oživjela. Morate da imate uspjeh da bi zemlja oživjela. Kada sam pričao sa Novakom o turniru bio je uzbuđen kao beba koja prvi put proba slatkiš", slikovito je objasnio Nik Bolitijeri.

Američki stručnjak vjeruje da iz Srbije može da dođe još uspješnih tenisera.

"Veoma je neobično za zemlju vaše veličine da uradi šta je uradila. Volio bih samo da Srbija ne ostane bez municije, nego da i dalje nastavi da proizvodi vrhunske tenisere. Bitno je da Srbija ne stane na ovome, jer kada imate igrače kao što su Novak, Jelena i Ana veoma je bitno da ne stanete na tome, da ne ostane bez novih talentovanih igrača."

Štićenik teniske akademije, gdje u kojoj treniraju i Tomi Has, Maks Mirnji, Radek Štepanek, Marija Šarapova i Nikol Vajdisova, je Filip Krajinović. Nik Bolitijeri ne krije da je talentovani Sobmorac jedan od njegovih miljenika.

"Volim Filipa jer me podsjeća na Andre Agasija, nikada ne znate šta će da bude. Zato je i Andre bio tako poseban. U narednih 12 do 18 mjeseci, Krajinovićev um bi trebalo da stigne njegovo znanje i obrnuto. Nema sumnje da on posjeduje znanje i tehniku i sada mu je potrebno iskustvo. Filip ima talenat da ode u svjetski vrh. Radili smo naporno i dugo i Filipova budućnost u sportu sada zavisi samo od njega samog."

(A. P. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC