• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Probuđena Ana već u polufinalu!

Ana je u polufinalu Rima! Sat i 17 minuta igre bilo je potrebno srpskoj teniserki da eliminiše još jednu noisiteljku... Za finale sa Martinez Sančez.

 RIM: Probuđena Ana već u polufinalu!  Izvor: MONDO

Poslije Elene Vesnine, (9) Viktorije Azarenke, (6) Elene Dementijeve, u susretu sa probuđenom nekadašnjom kraljicom WTA tura stradala je i (14) Nađa Petrova.

I Petrovu, Ana je dobila u dva seta!

U četvrtfinalu WTA turnira u Rimu: Ana - Nađa 6:2, 7:5!

U duelu za prvo finale od marta 2009. godine, odnosno pretposljednjeg Indijan Velsa, Beograđanka će se boriti protiv 26. teniserke svijeta, Španjolke Marije Hoze Martinez Sančez, sa kojom nikada do sada nije igrala u karijeri.

U drugom polufinalu 2.000.000 evra vrijednog turnira na Foro Italiku, Serena Vilijams čeka pobjednicu meča Jelena Janković - Venus Vilijams (četvrtak uveče).

Koliko je Anin rezultat u Rimu vrijedan pažnje govori podatak da je ona u prvoj nedelji 2010. godine stigla do polufinala Brizbejna i od tada zabilježila dvije pobjede! U osam nastupa... Posljednji turnir, Ana je osvojila u oktobru 2008. godine, kada je podigla pehar u Lincu, a prije toga, šampionka je bila u maju 2009. godine, na Rolan Garosu.

Poslije prvog i za sada jednog gren slema u karijeri, Ana se domogla prve pozicije na WTA listi i praktično od ljeta 2009. godine se nalazi u padu, a Rim 2010. dočekala je kao 58. na WTA listi. Stoga, podatak da je bez izgubljenog seta, na jednom turniru "nanizala" igračice kao što su Vesnina, Azarenka, Dementijeva i Petrova, govori u prilog tome da je Beograđanka povratila samopouzdanje.



I ne samo to...

Ana u Rimu igra odlično, ali drugačije nego u vrijeme kada je počela da tone na WTA listi. Više ne traži viner "na keca", često odigra "slajs", pa i "drop šot". Nije više ona ta koja insistira na dominaciji, po cijenu da meč izgubi u dva seta sa 60 neiznuđenih grešaka, već je počela da forsira mane svojih protivnica i rezultati su se vratili.

Na kraju, Ana (22 godine) djeluje fizički potpuno spremno, za nju u Rimu ne postoji lopta na koju (bar) nije vrijedno krenuti, a sa takvim stavom, bilo je samo pitanje vremena kada će se i samopouzdanje vratiti. Za finale, Ana će se boriti protiv igračice koja možda ima i najnižu WTA reputaciju u odnosu na one koje je već eliminisala.

Petu pobjedu u devet mečeva sa pet godina starijom Moskovljankom Petrovom, Ana je zabilježila nadasve odličnim riternom. Iako je Petrova precizno izvodila prvi servis, Srpkinja je bez problema dolazila do brejk lopti u prvom setu, a samim tim i do lakih 6:2, s tim da je i sama jednom prepustila servis protivnici na početku seta.

U drugom, Ana je prva napravila brejk (2:0), ali ga odmah vratila i potom čak ona bila ta koja je jurila prednost protivnice (3:4 i servis Petrove). Odmah je Ivanovićeva napravila "ribrejk" (4:4), a pri rezultatu 6:5 u svoju korist, došla je do dvije vezane meč lopte (15:40) i iskoristila prvu, kada se posljednji put na Foro Italiku glasno čulo: "Ajde!"

REZULTATI ČETVRTFINALA:

(1/WC) Serena Vilijams - Marija Kirilenko 6:1, 6:4
Marija Hoze Sančez Martinez - Lusi Safarova 7:6, 6:4
Ana Ivanović - (14) Nađa Petrova 6:2, 7:5
(4) Venus Vilijams - (7) Jelena Janković

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, Beta/AP)


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC