• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srpska titula ode u Lazarevac...

U meču sezone, koji matematički još nije, ali praktično jeste odredio novog šampiona Srbije u rukometu: Kolubara - Crvena zvezda 38:27 (22:14).

 RUKOMET: Srpska titula ode u Lazarevac... Izvor: MONDO

Lazarevčani, poslije ubjedljive pobjede nad crveno-bijelima, sada imaju četiri boda više od tima Igora Butulije i mirno mogu da odigraju završnicu prvenstva.

Do kraja šampionata ostala su još četiri kola, u kojima će Kolubara biti domaćin protiv Smedereva i Partizana, a sa četiri boda iz ta dva meča, titula će prvi put u istoriji otići u Lazarevac. S obzirom na činjenicu da su "krtice" do sada slavile u svih 12 prvenstvenih mečeva u svojoj dvorani, izgledno je da će se tako i dogoditi.

Toga su svjesni i u Crvenoj zvezdi. Butulijini momci nisu bili ravnopravan protivnik domaćinu u četvrtak uveče. Jesenas je bilo 29:28 za Crvenu zvezdu u Šumicama", a već u 16. minutu uzvratnog meča, Kolubara je vodila sa 11:6.

Od toga, Zvezda se nije oporavila do kraja.

U prvom poluvremenu, bilo je 16:9, a kada je sredinom drugog dijela igre Kolubara povela sa 32:22, bilo je samo pitanje sa kolikom će razlikom ekipa Vladimira Dragićevića dobiti rivala iz prestonice. U posljednjem minutu, bilo je 38:26, prije nego je Zvezda postigla počasni gol uz zvuk sirene za konačnih - 38:27.

Kada bi crveno-bijeli i uspjeli da probiju odbranu Kolubare, na golu tog tima maestralno je branio Branislav Radišić. Pri rezultatu 35:24, Radišić je "uhvatio" tri uzastopna šuta protivničkih igrača.

Suočena sa porazom u prvenstvu i činjenicom da ove sezone gotovo sigurno neće osvojiti devetu titulu, Crvena zvezda će za 96 sati imati priliku za popravni. Za vikend, u Smederevu počinje finalni turnir Kupa Srbije, gdje naslov pobjednika brani upravo Kolubara (to je Lazarevčanima prošle sezone bio prvi trofej u istoriji).

U polufinalu sastaju se Naisus - Kolubara i Dinamo Pančevo - Crvena zvezda.

Do obračuna u zaostalom meču 23. kola, Crvena zvezda imala je tri poraza u prvenstvu (Vojvodina, Metaloplastika i Naisus), a Kolubara dva (Crvena zvezda, Metaloplastika). Da su slavili u Lazarevcu, u rukometaši Zvezde bi u finiš ušli sa istim brojem bodova kao i "krtice", ali sa pobjedom u oba međusobna duela, što bi im dalo prednost u foto-finišu.

Ovako...

Titula će vjerovatno otići u Lazarevac, grad koji je mnogo uložio u svoj rukometni tim i koji ove sezone u ekipi ima igrače poput Srđana Jovanovića, Nemanje Pribaka, Davida Rašića, Dušana Nenadića, Nedeljka Jovanovića, Mladena Rakčevića, Marka Radovanovića, Miralema Bećirovića i ostalih...

Ispostavilo se da je ovaj tim, poslije dva druga mjesta u Superligi, sazreo za šampionsku titulu, koju je u početku branio Partizan, ali je se brzo odrekao.

(MONDO, foto: rkkolubara.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC