• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Jelena zgromila Venus!

Jelena Janković - Venus Vilijams 6:0, 6:1... U četvrtfinalu WTA turnira u Rimu.

 RIM: Jelena zgromila Venus! Izvor: MONDO

Ima li jače impresije sa ovog duela od krajnjeg rezultata?

Jednoj od najtrofejnijih teniserki u "open" eri WTA tenisa, Jelena je prepustila jedan jedini gem, prvi u drugom setu i za 59 minuta izborila plasman u polufinale 2.000.000 evra vrijednog turnira na Foro Italiku, gdje će joj protivnica biti mlađa sestra ponižene Venus, Serena Vilijams.

U polufinalu Rima igraće i Ana Ivanović, koja je u četvrtak izbacila Nađu Petrovu. Njena protivnica u borbi za finale biće Španjolka Marija Hoze Martinez Sančez.

U petak, u 16 časova, na teren će Serena Vilijams i Jelena Janković, a poslije toga Ana Ivanović i Marija Sančez.

Jelena, sedma nositeljka, je igrala izvanredno u Rimu do četvrtfinala, ali niko, pa ni ona sama, nije očekivao da će meč sa četvrtom teniserkom svijeta trajati manje od sat vremena. Ma, da će biti završen u dva seta...

Dvije rivalke odigrale su do sada u karijeri deset mečeva, a samo je onaj prvi, 2005. godine u Stanfordu riješen u dva seta i dobila ga je četiri godine starija Amerikanka rezultatom 6:3, 6:3. Od tada, JJ i VW odigrale su mnogo sjajnih duela, srpska teniserka dobila je pet, a rivalka četiri, ali nijedan nije mogao bez "majstorice".

Sve do Rima 2010. godine, kada je Jelena nanijela jedan od najtežih, ako ne i najteži poraz Vilijamsovoj u karijeri, a ta igračica osvojila je 43 WTA titule i zaradila više od 20 miliona dolara samo od bavljenja tenisom. U četvrtak uveče, Jelena je iskoristila svih šest brejk lopti iz prve i osvojila je skoro duplo više poena od Venus, koja je bila postavljena za četvrtu nositeljku - 55:28.

Jelena je "sporo" počela Rim 2010. godine, u prvom kolu bila je slobodna, a u drugom se mučila sa Betani Matek-Sands (6:3, 3:6, 6:1). Da se nalazi u odličnoj formi nagovijestila je u srijedu protiv (11) Janine Vikmajer. Belgijanki je dozvolila dva gema, a u tom susretu sve je funkcionisalo u igri srpske teniserke i šampionke Rima iz 2008. godine.

Ako je protiv Vikmajer sve funkcionisalo, onda je protiv Vilijamsove sve funckionisalo idealno. Neko će reći da Venus nije briljantna na šljaci, ali ona je do četvrtfinala stigla sa dvije pobjede bez izgubljenog seta, protiv Peti Šnider (6:2, 6:2) i Sahar Per (6:3, 6:4)...

Ujedno, Džej-Džej je prekinula mini seriju od dva poraza u mečevima sa Venus Vilijams.

U borbi za finale, možda i protiv Ane Ivanović, Jelena će se sastati sa drugom od sestara, trenutno prvom igračicom svijeta - Serenom. Amerikanka, koja je poslije oporavka od povrede u januaru, zatražila "vajld kard" i dobila ga, uz mjesto prve nositeljke, vodi sa 5:4 u međusobnim susretima sa Jelenom Janković.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

(1/WC) Serena Vilijams (SAD) - Marija Kirilenko (Rusija) 6:1, 6:4
Marija Hoze Sančez Martinez (Španija) - Lusi Safarova (Češka) 7:6, 6:4
Ana Ivanović (Srbija) - (14) Nađa Petrova (Rusija) 6:2, 7:5
(4) Venus Vilijams (SAD) - (7) Jelena Janković (Srbija) 0:6, 1:6

PAROVI POLUFINALA:

(1/WC) Serena Vilijams (SAD) - (7) Jelena Janković (Srbija)
Ana Ivanović (Srbija) - Marija Hoze Sančez Martinez (Španija)

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC