• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Novak prihvatio Filipov izazov

Mlada nada srpskog tenisa "bacila je rukavicu u lice" najboljem srpskom teniseru svih vremena. Svjetski Broj 2 je to prihvatio.

 SERBIA OPEN: Novak prihvatio Filipov izazov Izvor: MONDO

U petak uveče, od 20 časova na centralnom terenu, duel četvrtfinala Serbia opena powered by Telekom Srbija odigraće Filip Krajinović i aktuelni šampion Novak Đoković.

Nakon što je u prvom kolu Serbia opena powered by Telekom Srbija ostvario prvu ATP pobjedu u karijeri, Filip Krajinović upisao je i drugu. Teško se mladić iz Sombora izborio sa Argentincem Orasiom Zebaljosom - 2:1 (6:3, 1:6, 7:6), ali kada je iskoristio prvu meč loptu u duelu sa 52. igračem svijeta, automatski je i zakazao četvrtfinale sa drugim na svijetu i braniocem titule na Dorćolu, Novakom Đokovićem.

Taj duel zvanično je bio zakazan tek kasnije u četvrtak uveče, kada je branilac titule preskočio prvu prepreku na drugom izdanju Serbia opena powered by Telekom Srbija i izbacio Italijana Fabija Fonjinija u posljednjem duelu osmine finala, tj. drugog kola.

Uz snažan vjetar na Ušću, Đokoviću je bilo potrebno sat i po vremena da slomi otpor žilavog Italijana, 80. na ATP listi - 2:0 (6:4, 6:4).

"Jedno je sigurno, Srbija će imati polufinalistu", kratko je prokomentarisao Novak, poslije pete uzastopne pobjede na prvom srpskom ATP turniru, računajući i četiri od premijernog izdanja 2009. godine.



Meč između Krajinovića (18) i Zebaljosa (25) trajao je dva časa i 27 minuta, a "novi Agasi", kako je Krajinovića nazvao njegov mentor Nik Bolitijeri, za to vrijeme prikazao je pun potencijal, ali i nedostatak ATP iskustva, odnosno oscilacije u igri.

Zebaljos je bolje počeo meč, nakon što se oluja povukla sa Ušća Save u Dunav, prvi je napravio brejk, ali je Krajinović odgovorio na vrijeme i potom glatko osvojio prvi set sa 6:3. Period dominacije u igri, Somborac koji je za prebivalište izabrao grad Bradenton na Floridi, nije nastavio u drugom setu.

Tačnije, potpuno je pao i Zebaljos je taj period igre riješio u svoju korist rezultatom 6:1.

Otišlo se u treći set, gdje je prvi brejk napravio Krajinović i poveo sa 4:2 (uz svoj servis), ali je Zebaljos izborio taj-brejk. Prije toga, pri rezultatu 6:5 u korist srpskog tenisera i 40:40 u 12. gemu, Zebaljos je poslao skraćenu dijagonalu na spoljnu ivicu aut linije. Kada je prišao i uvidio da je lopta okrznula liniju, Krajinović je izgubio naredni poen i morao je u drugi ATP taj-brejk ove godine.



Prvi je dobio, u porazu od Džejmsa Blejka na Mastersu u Majamiju (7:6, 4:6, 4:6).

Filip je došao do dvije vezane meč lopte (6:4), kada je Zebaljos odigrao odličan štop volej i spasao prvu meč loptu za protivnika, no tada je na servis došao Krajinović, pogodio je prvi servis, a Zebaljosov ritern završio je u mreži - 7:6, odnosno 2:1 u setovima.

"I dalje ne vjerujem da sam u četvrtfinalu", rekao je presrećni "Fića", dok su djevojčice iz prvog reda publike očajnički željele da uhvate njegovu majicu, znojnicu ili peškir...

Malo kasnije, prvi servis na ovogodišnjem Serbia openu izveo je Novak Đoković... I odmah je bilo jasno da samo izbacivanje loptice za početni udarac neće ići glatko, jer se vetar lako poigravao sa laganom lopticom i prije i poslije udarca.

No, to su bili uslovi za igru, a Italijan je uspijevao da ih povremeno koristi. Još "hladan", ali vidno opušten i raspoložen čak i da razmjeni koju riječ sa navijačima u prvim redovima, Đoković je poveo sa 3:0, ali potom dozvolio i prvi brejk na meču (3:2).

Pri rezultatu 5:2 u prvom setu, Novak je imao šansu za novi brejk, samim tim i vođstvo od 1:0, ali se Fonjini odbranio dobrim servisima i potom na dobitak "svog" gema, uzeo i "tuđ" (5:4). Ipak, Đoković mu nije dozvolio dalji napredak ka taj-brejku, već mu je uzeo servis za - 0:1.



Još drastičnije padove u igri imao je Đoković u drugom setu, kada je poveo sa 2:0, pa gubio sa 4:2 i na kraju priveo meč kraju sa 6:4... Do četvrtfinala i prvog zvaničnog susreta sa Krajnovićem, Đoković je došao poslije meča u kojem je svaki drugi gem završavan brejkom.

U kratkoj izjavi poslije duela, Novak nije djelovao previše raspoložen. Možda i zbog toga što se fizički ne osjeća najbolje...

"Nije samo alergija problem, ima tu još stvari o kojima ne želim sada da govorim...", rekao je Đoković, a potom dodao:

"Mnogi sporedni faktori učinili su da u četvrtak uveče odigram ovako kako sam odigrao. Bilo je teško psihološki i zdravstveno i fizički. Tri dana sam razmišljao da li uopšte da izađem na teren. Vrijeme će pokazati da li je bilo bespotrebno ili možda pametno igrati uopšte. Idemo dalje, hvala navijačima koji su došli i uživali u tenisu", rekao je Đoković prije odlaska u svlačionicu.

Novaka je pogledom ispratio i poznati holivudski glumac Džerald Batler, koji je bio samo jedna od brojnih poznatih ličnosti na tribinama.

Sve ostale mečeve sa centralnog terena MGM kompleksa, možete pratiti uživo na sajtu MONDA.



REZULTATI OSMINE FINALA KOLA:

(8) Andreas Sepi (Italija) - Rišar Gaske (Francuska) 6:4, 2:6, 5:7
Žozelin Uana (Francuska) - (2) Džon Izner (SAD) 2:6, 4:6
(WC) Filip Krajinović (Srbija) - Orasio Zebaljos (Argentina) 6:3, 1:6, 7:5(5)
(1) Novak Đoković (Srbija) - Fabio Fonjini (Italija) 6:4, 6:4

U srijedu:

(3) Sem Kveri (SAD) - Evgenij Koroljev (Kazahstan) 6:3, 6:4
Igor Andrejev (Rusija) - (5) Ivo Karlović (Hrvatska) 6:4, 7:6
(6) Viktor Troicki (Srbija) - Floran Sera (Francuska) 6:0, 6:1
(Q) Alesio Di Mauro (Srbija) - (4) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) 1:6, 4:6

PAROVI ČETVRTFINALA:


Rišar Gaske (Francuska) - (2) Džon Izner (SAD) u 12 časova
(3) Sem Kveri (SAD) - Igor Andrejev (Rusija) odmah posle
(6) Viktor Troicki (Srbija) - (4) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) odmah posle
(WC) Filip Krajinović (Srbija) - (1) Novak Đoković (Srbija) u 20 časova

*napomena: brojevi u zagradama označavaju nosioce, WC dobitnika specijalne pozivnice, a Q učesnika kvalifikacija.

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC