• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta su rekli Jelena, Ana, Novak...

Srbija ponovo priča o tenisu... Pored događaja na Serbia openu, "javile" su nam se i Jelena i Ana iz Rima.

 Šta su rekli Jelena, Ana, Novak... Izvor: MONDO

"Ko bi očekivao 6:1, 6:0 protiv Venus?", čudi se Jelena. Ana poručuje u Roki Balboa stilu: "Ne radi se o tome koliko si puta pao, već koliko puta možeš da se ustaneš!" Novak hvali Filipa i priznaje da će Federer teško doći na Serbia open powered by Telekom Srbija.

U četvrtak je prvo mladi Filip Krajinović ostvario najveći uspjeh u tek započetoj karijeri, pa je odlučio da se zbog toga napije ,u to vrijeme, "otpisana" Ana Ivanović je izbacila još jednu nositeljku u Rimu, pa je Jelena Janković deklasirala Venus Vilijams, ostavivši još gem, da bi na kraju Novak Đoković nastavio niz pobjeda na Serbia openu powered by Telekom Srbija.

Ipak, teniska vijest dana svakako je vjerovatno najubjedljiviji poraz u prebogatoj karijeri Venus Vilijams. U četvrtfinalu Rima, Džej-Džej je zgromila Amerikanku sa 6:0,6:1!

Dok su strani mediji najavljivali polufinale Serena Vilijams - Venus Vilijams, Jelena je odlučila da sve podsjeti na to da je Rim ipak njen grad i da je ona tu bila šampionka 2007. i 2008. godine. Drugim riječima, da je poraz u četvrtfinalu 2009. godine od Svetlane Kuznjecove bio samo prolazna slabost na jednom od njenih omiljenih turnira.

Jelena je otkazala susret sestara u polufinalu na spektakularan način.


"Odigrala sam toliko teških mečeva protiv Venus. I dalje mi nevjerovatno djeluje da sam pobijedila sa 6:1, 6:0", rekla je Džej-Džej, osvrćući se na podatak da se prije rimskog "linča" sa Venus sastajala deset puta i da se osim prvog susreta 2005. godine, svaki završio poslije trećeg seta.

Već u petak, Jelena će imati šansu da poravna časti sa Serenom, koja vodi sa 5:4 u međusobnim duelima. U četvrtak, naša teniserka povela je sa 6:5 protiv Venus. Generalno posmatrano, Jelena je jedna od rijetkih teniserki na WTA turu koja je "u egalu" sa sestrama.

"Kada igrate protiv Serene ne možete da se opustite i morate da date sve od sebe", rekla je Jankovićeva.

Serena nije igrala od januara, a u Rimu se pojavila u "minut do 12". Tačnije, dobila je "vajld kard". Zbog teške povrede koljena, ona je izjavila da "ne vjeruje da je još na turniru".

Poslije Serene i Jelene, na Foro Italiko će Ana Ivanović. Biće to njeno drugo polufinale ove sezone, poslije Brizbejna početkom januara. Ukoliko pobijedi Mariju Hoze Martinez Sančez, Ana će igrati prvo finale od Indijan Velsa 2009. godine, a taj turnir igra se u martu.

Ana je u četvrtak izbacila još jednu igračicu iz kruga nositeljki. Poslije Elene Vesnine, Viktorije Azarenke i Elene Dementijeve, poraz u dva seta sa Ivanovićevom doživjela je Nađa Petrova.


Novinari u Rimu pitali su je za period loših rezultata...

"To je sve iza mene sada... Mislim da svaki igrač prolazi kroz teška vremena, ali ne radi se o tome koliko ćeš puta pasti u životu, nego koliko ćeš puta uspjeti da se podigneš. Vjerujte da sam jako srećna što sam se vratila na staze uspijeha", rekla je Ana, od Brizbejna do Rima imala svega dvije pobjede u osam mečeva.

Zasluge za to, Ana pripisuje i novom treneru Hajncu Guntardu, koji je radio i sa Štefi Graf.

"Mnogo smo trenirali u prethodnom periodu. Zbog toga mi pobjede i uspijeh na ovom turniru mnogo znači, jer znam koliko sam truda uložila da se vratim... Ne samo poslednjih par mjeseci, nego godinu i više unazad. Trudila sam se, ali se jednostavno nije vraćalo. Sada sam srećna", dodala je Ana, kojoj je konačno proradio servis.

"Moj servis je mnogo bolji nego u prošlih godinu i po. Daje mi samopouzdanje i mnogo manji je pritisak na ostale dijelove moje igre", dodala je Ana.


U srpskoj prijestonici, Novak Đoković odigrao je prvi meč na drugom po redu Serbia openu. Pobijedio je Fabija Finjinija sa 6:4,6:4,iako se ne može reći da mu je mnogo toga polazilo za rukom.

Zašto?

"On je periodično igrao dobro. Meni je prvi meč na ovom turniru i nisam očekivao maksimum od sebe. Srećan sam što sam uspio da pobijedim u dva seta", rekao je Đoković novinarima poslije plasmana u četvrtfinale.

Novak je dodao da u zgusnutom ATP rasporedu nije uvek moguće biti raspoložen, spreman, zdrav i koncentrisan. Kaže da postoje nedjelje kada i niste u sjajnoj formi, a nagovještava da je ovo možda ta "crna" nedjelja.

Poslije meča sa Fonjinijem rekao je "da je tri dana razmišljao da li da igra", kao i "da nije siguran da li je to bilo pametno ili ne".

"Pored alergije, postoji još mnogo sporednih stvari koje su uticale na moju igru večeras, ali ne bih o njima", rekao je Đoković.

"Trebalo bi da odigrate turnire na maksimalnom nivou. Svaki meč je odgovornost. Uvijek postoje nedjelje kada se ne osjećate fizički i psihički kako biste željeli, ali je bitno da odigrate maksimalno", rekao je Đoković.

U petak, u četvrtfinalu, očekuje ga mladi Filip Krajinović.

"Drago mi je da su dva srpska predstavnika u četvrtfinalu, drago mi je zbog Krajinovića. Dečko je vrlo talentovan i pokazuje kvalitet jednog igrača. Ne izgleda kao da ima dve pobjede na ATP turniru, što je vrlina. Igrao je kao da ima dugogodisnje iskustvo i psihološku stabilnost, što nije osobina nekoga ko ima 17, 18 godina", rekao je Đoković.

On je dodao da mu je drago što je na turnir došao Nik Bolitijeri, koji je jedan od počasnih gostiju.
"Drago mi je što je došao jedan takav trener, koji je u istoriji tenisa. Vrlo je angažovan i zainteresovan je za mlade talente. Cilj je da pruži bolje uslove srpskim tenisrima. a Srbija moze mnogo da ponudi", rekao je Đoković.
Prema njegovim riječima, Rus Marat Safin koji je promoter turnira je "veliko ime tenisa i jedan od najinteresantnijih igrača.

"Hvala mu što je došao. On ima veliku harizmu, obilježio je tenisku istoriju. Imati njega za promotera našeg turnira je zadovoljstvo", rekao je Đoković.
On je ocijenio da je veoma mala vjerovatnoća da će Švajcarac Rodžer Federer učestvovati na Serbia openu.
"Imamo vrlo nezgodnu nedjelju koja se nalazi između dva velika turnira. On je ove godine odlučio da igra na Estorilu. Za velika imena je potreban veći budžet... Trudićemo se u budućnosti, vidjećemo", rekao je Đoković.

(MONDO, agencije, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC